Galerii: Rooma Foorumil avati Venuse ja Roma tempel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma Foorumi Venuse ja Roma tempel
Rooma Foorumi Venuse ja Roma tempel Foto: SCANPIX

Pärast 26 aastat kestnud renoveerimist ja konserveerimist avati Itaalia pealinnas Roomas iidsel Foorumil asuv Venuse ja Roma tempel külastajatele.

Rooma üheks majesteetlikumaks ehitiseks peetava templi ehitamist alustas keiser Hadrianus ja selle ehitamise lõpetas Antonius Pius, kirjutab Huffington Post.

Veel 1980. aastatel oli selles templis parkla.

Roomu Foorumil asuv tempel oli pühendatud jumalanna Venus Felixile, keda peeti hea õnne toojaks ja jumalanna Roma Aeternale, kes oli Rooma kaitsejumalanna.

See tempel valmis 141. aastal pKr.

Tänapäeval on sellest kunagisest võimsast ehitisest alles vaid sambareaga sein ning võlvitud osa, kus asus ühe jumalanna kuju.

Hadrianus (Imperator Cæsar Divi Traiani Parthici Divi Nervæ Traianus Hadrianus Augustus; sünninimi Publius Aelius Hadrianus, eluaeg 24. jaanuar 76 – 10. juuli 138) oli Vana-Rooma keiser 11. augustist 117 kuni surmani.

Antoninus Pius (Imperator Cæsar Divi Hadriani Divi Traiani Titus Ælius Hadrianus Antoninus Augustus Pius; sünninimi Titus Aurelius Fulvus Boionius Arrius Antoninus;  eluaeg 19. september 86 – 7. märts 161) oli Vana-Rooma keiser alates 10. juulist 138 kuni surmani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles