Valju muusika peale kohale läinud politsei leidis narkootikume

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteris toimunud peolt leiti ka narkootikume.
Korteris toimunud peolt leiti ka narkootikume. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval teatati politseile, et Kohtla-Järve korteris kuulatakse liiga valjult muusikat. Sündmusele reageerinud patrull leidis aga juhuslikult korterist erinevaid uimasteid.

17. novembril kella 1.40 ajal teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järve linnaosa korteris on liiga vali muusika, mille tõttu naabrid ei saa magada. Olukorda kontrollima läinud politseipatrull avastas muusikakeskuse juures aga kotikese rohelist värvi taimse puruga.

Korteri läbiotsimisel leiti veel külmkapist ligikaudu 30 grammi amfetamiini. Amfetamiini narkootiliseks joobeks kasutatav annus on keskmiselt 130 mg. Seega piisab kümnele inimesele narkootilise joobe tekitamiseks keskmiselt 1,3 grammi amfetamiinist.

Politsei pidas korteris kinni 29-aastase mehe. Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja maakohtu loal võeti mees vahi alla.

Ida prefektuuri narkokuritegude talituse juht Valdo Arula sõnul oli tegemist naljaka kokkusattumusega, kus politseinike eesmärk oli ennekõike minna ja paluda lõpetada lärmi tegemine. «Juhtus aga hoopiski nii, et kaasa võeti üks lärmi tekitajatest ja peeti ta kinni.»

Arula sõnul on väga oluline see, et tähelepanelikud majaelanikud ja naabrid märkaksid, mis nende kõrvalkorterites toimub. «Väga tihti saab kriminaalpolitsei vajalikku infot just ennekõike tähelepanelikelt inimestelt, kes märkavad, kui korteris käivad kahtlased inimesed või toimub kahtlane liikumine.» Oma tähelepanekutest soovitab politsei teada anda narkotalituse üksusele helistades telefonil 337 2345 või kirjutades e-postile ida.narkovihje@politsei.ee.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles