Kolumn: Islamiriigi võit või Daeshi kaotus

Liivi Sidron
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi Sidron.
Liivi Sidron. Foto: Erakogu

Islamiriik, mis ei ole ei islam ega riik, on saavutanud ühe oma eesmärkidest – maalinud islami usust ja moslemitest koletu pildi ning ajanud Euroopa tagajalgadele. Moslemid on sattunud kehva olukorda, kus ühelt poolt ähvardab neid Daesh ja teiselt poolt tõukavad ära hirmunud eurooplased. Selline seis loob soodsa pinnase Daeshile uute liikmete värbamiseks, sest nemad võtavad avasüli vastu kõik murtud moslemid, kes ei talu enam igapäevast valge inimese verbaalset ega füüsilist vägivalda.

Me oleme moslemite suhtes ebaõiglased, kui tõmbame võrdusmärgi Islamiriigi ja moslemite vahel, ning just seda Islamiriik oma nimevalikuga taotlebki. Kui meedia oleks algusest peale kasutanud nime Daesh, mis on Islamiriigi araabiakeelne lühend ja mida nad ise vihkavad, siis oleks inimeste islamihirm tõenäoliselt palju väiksem.

Eestlaste viha islami ja moslemite vastu paistab välja iga temaatilise ja mittetemaatilise artikli kommentaarides, kus omistatakse kuni 100 000 Daeshi sõdalase teod ja põhimõtted rohkem kui 1 500 000 000 moslemile, kellest käputäis tulevad nüüd siia väidetavalt vägistama ja tapma – meile ei mahu siia need mõnisada moslemist pagulast! Ometi oleme pikka aega elanud Maarjamaa pinnal koos mitme tuhande moslemiga, ilma et nad oleksid silma paistnud vägistamiste, tapmiste ja pommivööde kandmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles