NATO peasekretäri visiit Gruusiasse ärritas Venemaad

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer külastamas Gori sõjavaremeid.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer külastamas Gori sõjavaremeid. Foto: AFP / Scanpix

NATO peasekretäri Jaap de Hoop Schefferi kahepäevast külaskäiku Gruusiasse käsitletakse Moskvas kui selget Venemaa vastu suunatud sammu.

 

Vene Föderatsiooni välisministeerium tegi täna avalduse, milles tõdeti, et NATO kõrgete esindajate visiit Gruusiasse viitab alliansis endiselt eksisteerivale endisaegsele mõtlemisele, vahendasid Reuters ja AFP.

 

 «Selle sessiooni tulemusena tehtud otsused kinnitavad, et NATOs toimivad taas kord Külma sõja ajastu «meie ja nemad» refleksid,» nenditakse ametlikus teates. «Me ei saa vaadata sammudele tihendada sidemeid alliansi ja Gruusia vahel muud moodi kui julgustusena uutele avantüüridele.»

Vene-vastaseks tendentsiks nimetati ka asjaolu, et alliansi ametnikud käisid hiljutise sõja kahjusid uurimas vaid Gruusia sisemuses asuvas Gori linnas, aga mitte separatistlikus Lõuna-Osseetias.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles