Võõra kodu ümber luuramisest ja pildistamisest sai kohtuasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Fotolavastus: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Haapsalu kohtumajas algas kolmapäeval kohtupidamine kahe naise üle, keda süüdistatakse ebaseadusliku jälitustegevuse korraldamises.

Kohtus kannatanuna viibinud Kalle (kõik nimed selles loos on muudetud) ja Malle süüdistavad Siirit ja tema sõbrannat Triinut selles, et nad fotografeerisid  2013. aasta 11. oktoobrist 2. novembrini luba küsimata Kalle ja Malle Haapsalus asuvat maja ning seal toimetanud inimesi, kirjutab Lääne Elu.

«Kui iga liigutus üles pildistatakse ja hiljem võidakse seda sinu vastu kasutada, ei ole üldse meeldiv elada,» sõnas Malle.

Süüdistatav Siiri ütles, et ta läks Kalle värava taha kaameraga luurama seepärast, et tal on Kallega ühine laps, kes elab koos isa ja tema uue elukaaslasega Haapsalus. Siiri arvates ei lubanud isa tal lapsega piisavalt kohtuda. Siiri ütles, et temale teadaolevalt ei ole lapsele antud küllaldaselt süüa ja et laps on alatasa õhtuti üksi kodus. «Tahtsin seda infot kontrollida,» ütles Siiri kohtus.

Kalle sai teada, et tema maja on lapse ema ja sõbranna pideva jälgimise all, mullu jaanuaris, mil talle toodi tähitud kiri Harju maakohtust. Selles oli, et Kalle vastu on esitatud tsiviilhagi lapse hooldusõiguse äravõtmise kohta.

Pikemalt loe Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles