Prostituute sõidutanud taksojuht võib vanglast pääseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Harju maakohtus selgub esmaspäeval, kas aastaid tagasi prostituutide sõidutamise eest pikaks ajaks vangi mõistetud Pärnu taksojuht Arved Pius pääseb ennetähtaegselt vabadusse.

Pärnu maakohus leidis 2011. aasta juuni alguses, et 61-aastase Arved Piusi süü prostitutsioonile kaasaaitamises on tõendatud ning määras talle kolme aasta ja kümne kuu pikkuse vangistuse. Kuna mehel oli kandmata ka varasema süüteo eest määratud karistus, kujunes karistusaja lõplikuks pikkuseks seitse aastat, üheksa kuud ja 27 päeva. Ühtlasi mõistis kohus Piusilt laiendatud konfiskeerimissätte alusel välja 4409 eurot ning tema Mercedes jäi seniks aresti alla, kui märgitud summa on tasutud.

Hiljem jättis maakohtu lahendi muutmata ka Tallinna ringkonnakohus ning kuna riigikohus ei võtnud Piusi kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse, jäi mehe süüdimõistmine ja talle määratud karm karistus lõplikult jõusse.

Politsei uurimisandmetel tegeles Arved Pius lõbunaiste klientide juurde sõidutamisega 2008. aasta märtsist juulini ning uurijatel õnnestus tõendada 11 prostitutsioonile kaasaaitamise episoodi. Ühes episoodis mõistis kohus ta siiski õigeks.

2008. aasta augustis arestis kohus Arvedi kasutuses olnud Mercedese.

Arved oli ka 2007. aastal prostitutsioonile kaasaaitamise süüdistusega kohtu ees ning toona sai ta nelja-aastase tingimisi vanglakaristuse. Uued süüteod pani mees seega toime katseajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles