PPA ja kapo: põgenikevoogu Eestisse pole paista, terrorioht on madal

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terroritöö Prantsusmaal, Venemaa reisilennuki pomm, terroriakti ärahoidmine Saksamaal ja Rootsi ohutaseme tõstmine ei anna Eesti jaoks veel alust ohutaset tõsta. Eesti jaoks terrorirünnaku otsest ohtu ei ole ning riigipiiri kinnipanek ei ole mõttekas, kinnitasid kaitsepolitsei ning politsei- ja piirivalveamet. Peamine mure on Eesti julgeolekuasutustele endiselt välispiiride valvamine.

Pariisi rünnakute brutaalsus sunnib mõttele, et ka Eesti piir tuleks sulgeda, sest meilgi ei pruugi siin ohutu olla, kuid nii kaitsepolitsei kui ka PPA peadirektori hinnangul ei oleks piiride sulgemine põhjendatud, vahendas ERRi uudisteportaal.

«See pole kuigi otstarbekas, ELi tähelepanu peaks ikkagi keskenduma Schengeni välispiiridele, sest kui taastati Schengni piir peale Pariisi rünnakuid Belgia ja Prantsusmaa vahel, siis ka üks kontrollitav isik selle piiri ületas,» rääkis kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu, lisades, et iseenesest ei tähenda piirikontroll automaatset terrorirünnakute ärahoidmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles