Toobali asemel saab ERRi nõukokku Enn Eesmaa

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Parlamendi kultuurikomisjon otsustas täna algatada eelnõu, et nimetada riigikohtu reedese otsusega eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises ja ametialases võltsimises lõplikult süüdi mõistetud Priit Toobali asemel Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu liikmeks Keskerakonda kuuluv Enn Eesmaa.

Komisjoni plaani kohaselt tuleb sel nädalal riigikogu menetlusse antav eelnõu täiskogus arutlusele ja hääletusele 8. detsembril.

ERRi nõukokku kuulub neli rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna asjatundjat ja üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist. Poliitikuid esindavad nõukogus reformierakondlane Heidy Purga, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Kalle Muuli, Vabaerakonna fraktsiooni kuuluv Krista Aru, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Martin Helme ja sotsiaaldemokraat Mihkel Raud.

Keskerakonna peasekretärina töötanud Toobal teatas riigikogu liikme kohalt tagasiastumisest juba enne riigikohtu otsust ehk eelmisel kolmapäeval. Päev hiljem asus riigikogus tema asendusliikmena tööle Võru volikogu senine juht Anneli Ott.

Keskerakonna põhikirja kohaselt peaks Toobal süüdimõistva kohtuotsuse tõttu lahkuma ka erakonnast. Samas on erakond teatanud plaanist põhikirja muuta, et juhatusel tekiks õigus otsustada, kas kuriteokaristuse saanud liige tuleb välja visata või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles