Tuiksoo: kutsun üles Keskerakonda ja Rahvaliitu alustama liitumiskõnelusi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo
Ester Tuiksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Äsja Rahvaliidust lahkunud ja Keskerakonnaga liitunud Ester Tuiksoo kutsus kahte erakonda alustama liitumiskõnelusi, et pakkuda Eesti inimestele järgmistel riigikogu valimistel mingitki alternatiivi.

«Kui ei ole võimalik ühinemine de jure, siis tehkem kõik selleks, et erakondade liikmed saaksid minna ühise nimekirjaga või tegutseda kooskõlastatult. Vastasel korral on selge oht, et uues riigikogus jääb esindamata väga suur ja oluline osa Eesti rahvast,» märkis Tuiksoo ajakirjanikele läkitatud kirjas.

Otsus Rahvaliidust lahkuda tuli Tuiksoo sõnul raskelt. «Kuid kahjuks ei jätnud erakonna nö uus hingamine selleks palju võimalusi. Olen alati olnud seda meelt, et iseseisev Rahvaliit kujutab endast Eesti inimeste ja riigi arengu jaoks olulist tasakaalustavat jõudu. Seepärast olin ka vastu Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna liitumisprotsessile,» selgitas ta.

Tuiksoo sõnul olid rahvaliitlased erakonna uue juhtkonna ja tulemise suhtes esialgu lootusrikkad. «Kui varem rünnati ja lõhestati Rahvaliidu väljastpoolt, siis nüüd peame vaatama peeglisse ja tõdema, et seda tehakse juba mõnede aktiivsete erakonnaliikmete endi kätega. Näiteid loeme igapäevaselt ajakirjandusest,» tõdes ta.

Tuiksoo soov on jätkata poliitikas ning kuna täna on tema hinnangul selge oht, et senine Rahvaliidu traditsiooniline valija jääb üleüldse ilma esindatusest riigikogus, otsustas ta liituda Keskerakonnaga. «See on mõistusabielu, et kaitsta oma valijate huve suure opositsioonierakonna kaudu,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles