Harjumused, mis garanteerivad lamedama kõhu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea väljanägemine sõltub inimese harjumustest
Hea väljanägemine sõltub inimese harjumustest Foto: SCANPIX

Kõht on keha keskpunkt, mille heaolu mõjutab otseselt inimese kõiki teisi tegevusi.

Expressen toob välja seitse igapäevast harjumust, mille järgimisel hoolitsed hea enesetunde ja välimuse eest.

Alusta päeva trenniga

Piisab ka sellest, kui ärkad veidi varem, et võimelda ja teha mõned harjutused kõhule ja seljale.

Ära jäta hommikusööki vahele

Tervislik ja toitev hommikusöök paneb seedimise tööle ja hoiab ära suure nälja päeva teises pooles.

Vali kõhusõbralik toit

Enda keha peaks tundma piisavalt, et teada, kuidas mõjuvad enesetundele piimatooted, soolane ja rasvane toit, gaseeritud joogid ning teatud puuviljad. Puhitustunnet saab edukalt vältida neid toite piirates või mitte süües.

Ära söö korraga liiga palju

Isegi kui toit on tervislik, ei tasu sellega liialdada. Eriti kehtib see rämpstoidu kohta, mida ei pea täielikult vältima, ent kogused võiksid olla pigem väikesed.

Varieeri treeninguid

Kõrge intensiivsusega treening põletab kahtlemata kaloreid kõige kiiremini, kuid hea enesetunde hoidmiseks peaksid treeningud olema vaheldusrikkad. Mine mõnel päeval õue jalutama ja märkad, kuidas tuju ja tervis paraneb ning söögiisu väheneb.

Hoia keha õigesti

Õige kehahoiak tagab parema väljanägemise. Isegi saledal inimesel võib nõrkade kõhu- ja seljalihaste ning väikese küüru tõttu olla kõht natuke punnis. Seega venita ja siruta end regulaarselt ning hoia selg sirge.

Naudi toidukordi

Kui süües pidevalt kiirustad ja stressad ega naudi toitu korralikult, jääb sellest alati väheks ning soovid peagi uuesti süüa. Selle asemel võta toidu nautimiseks aega ja keskendu ainult sellele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles