Eesti koolides hakatakse pakkuma säilitusainevaba kartulit

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Daily kaubamärgi all koolitoitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurantsi lahenduste abil on peagi võimalik tarnida sulfiteerimata kartulit kõikjale Eesti lasteasutustesse.

Paljudes Eesti koolides koolitoitlustusteenust osutav Baltic Restaurants lõpetas Viljandi Kesklinna koolis pilootprojekti, mille tulemusena saavad nüüdsest kõik ettevõtte teenindatavad Viljandi ja Lõuna-Eesti koolid ja lasteaiad säilitusainevaba kartulit.

Säilitusainevaba kartuli pakkumise otsus sai alguse Viljandi Kesklinna kooli lapsevanemate pahameelest sulfiteeritud kartuli osas. Esialgu rõhus toitlustaja sellele, et kooritud juurvilja sulfiteerimine vastab kõigile tervisekaitsenõuetele ning pole tõestatud, et see oleks kellelegi tervisemuresid tekitanud, kuid otsustas siiski Viljandi kooliköökides muudatused ellu viia, kirjutab Sakala. Sellest algas säilitusainevaba kartuli pakkumine ka mujal Eesti koolides.

«Leidsime sulfiteerimata kartulite tarnimislahenduse ka Tallinna, Harjumaa, Järvamaa ja Raplamaa koolidele, mistõttu on alates 2. detsembrist kõikides Daily teenindavates koolides kasutusel sulfiteerimata kartul,» sõnas Baltic Restaurants müügi- ja turundusjuht Eret Rennig.

Rennig lisas, et kartuli tarnimine suurtoitlustajatele selliselt, et kartuli kena värv ja hea maitse säiliks, ei ole lihtne ülesanne – see nõuab köögiviljatarnijalt ka omapoolseid investeeringuid tootearendusse. «Õnneks näevad ka meie koostööpartnerid säilitusainevabade põhikomponentidega menüüd kui toitlustuse tulevikutrendi, kuhu tasub panustada,» ütles ta.

Daily kaubamärgi all tegutsev Baltic Restarants Estonia on koolitoitlustusega tegelenud alates 2000. aastast ning pakub täna toitu 46 üldhariduskoolis ning 15 lasteaias üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles