Galerii: kodanikujulguse aumärgi pälvisid sel aastal 11 julget

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Justiitsminister Urmas Reinsalu andis täna 11 inimesele üle kodanikujulguse aumärgid, millega tunnustatakse vapraid inimesi, kes on tabanud kurjategija, aidanud sellele oma julge tegutsemisega kaasa, hoidnud ära kuriteo või aidanud selle ohvrit.  

Sel aastal tunnustati kodanikujulguse aumärgiga Taavi Allikut, Vladimir Krasnovi, Gert Miltopit, Nikolai Kondratovit, Aile Tammistut, Kevin Uket, Ragne Kuusemäed, Valerija Musakkot, Emma Sventerit, 10-aastast Jelizavetat ja 9-aastast Ruslani. Lisaks andis justiitsminister kahele inimesele tänukirjad vapratele tegudele kaasa aitamise eest, teatas justiitsministeerium.

«Julgus kuriteo nägemisel pead mitte kõrvale pöörata ja sekkuda ei ole igapäevane ning selliste inimeste tegusid tuleb tunnustada. Sellel aastal väärib erilist äramärkimist see, et aumärgi saajate hulgas on mitu väga noort inimest – kolm alla 18-aastast tüdrukut ja noorimad lausa 9-aastane poiss ja 10-aastane tüdruk. See näitab, et vapper olemiseks ei pea ilmtingimata olema suur ja tugev,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu aumärkide üleandmisel.  

Riigi peaprokurör Lavly Perling tänas aumärgi saanuid õiguskaitseasutuste nimel ja julgustas tunnustuse saanuid oma lugusid edasi rääkima. «Meil kõigil on teilt midagi õppida. Teie vaprad teod julgustavad märkama ja hoolima,» sõnas Perling.  

Loe lähemalt: Julgete kodanike lood: kaitseväelane abistab abivajajaid, naine päästeti süttimisohtlikust autost, lapsed jälitasid röövlit

Kodanikujulguse aumärke, millega riik väärtustab kodanike julgust kuritegude ärahoidmisel ja kuriteoohvrite abistamisel, annab justiitsminister välja 2004. aastast. Kodanikujulguse aumärkide saajate valiku nominentide seast tegi süüteoennetuse nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles