Kortermajade korrastamine KredExi abiga nõuab maksimumi: mõni peab isegi tööst loobuma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusna küla kortermaja elanikud otsustasid pärast aastatepikkust vaagimist KredExi toetuse kasuks, sest 35 aastat vana maja on lihtsam ja odavam tervikuna korda teha kui jupi kaupa.
Uusna küla kortermaja elanikud otsustasid pärast aastatepikkust vaagimist KredExi toetuse kasuks, sest 35 aastat vana maja on lihtsam ja odavam tervikuna korda teha kui jupi kaupa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroraha toel renoveeritud korterelamu pakub küll palju rõõmu, kuid et toetuse saamine nõuab suurt närvikulu, on nii mõnigi soovija käega löönud.

Viljandi korteriühistu Männimäe 25 esimees Lea Jürimäe võttis KredExi kortermaja rekonstrueerimise toetuse taotlemise ette 2012. aasta algul. «Ja ausalt öeldes ma võtsin ennast töölt lahti,» lausus ta, andmaks edasi selle protsessi keerukust.

Jürimäe on pensionär ning tundis, et kõike korraga ei jõua. «See paberimajandus käib lihtsalt üle jõu. Hagu tuleb anda, nii et vähe ei ole,» meenutas ta ning lisas, et kogu see asjaajamine võttis lausa nii läbi, et andis tervisele tunda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles