Kohus vabastas oma elukaaslase tapnud naise ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: Sille Annuk / Postimees

Harju maakohus vabastas esmaspäeval ennetähtaegselt elukaaslase tapmise eest pikka vangistust kandnud naise.

Kui veel tänavu mais leidis kohus, et 45-aastane Ketlin Sassian peab vanglas edasi olema, siis nüüd otsustas kohus naise vabadusse lubada. Samas peab naine viibima pool aastat katseajal ning ei tohi tarvitada uimasteid ja alkoholi. Sassianil on kohustus osaleda sotsiaalprogrammis ning ta ei tohi suhelda kriminaalkorras karistatud isikutega.

Ketlin Sassiani karistas Harju maakohus 2009. aasta juuni alguses tapmise eest kuueaastase vanglakaristusega, mis on karistusseadustiku järgi miinimumkaristus. Süüdistuse järgi pani Sassian raske kuriteo toime 2007. aasta 31. oktoobri öösel Põhja-Tallinnas Sepa tänaval asuvas majas.

Uurimisel selgus, et naisel tekkis ühise joomingu ajal tüli oma 32-aastase elukaaslase Randoga, kellele ta kööginoaga kõhtu lõi. Seejärel helistas naine ise kiirabisse ning kuigi meedikud viisid üliraskelt vigastatud mehe kiiresti haiglasse, ei suudetud tema elu päästa.

Politsei pidas Sassiani otse kuriteopaigal kinni, kuid tema vahi alla võtmist prokuratuur ei taotlenud. Eeluurimisel leidis kinnitust, et varem kriminaalkorras karistamata naine oli pikka aega kannatanud oma elukaaslase füüsilise terrori all ning 2007. aasta oktoobri viimasel päeval ei pidanud naise kannatus enam vastu ja ta haaras noa.

Suuresti veretöö motiividest lähtudes leidiski kohus võimaluse määrata naisele miinimumkaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles