Subway hakkab Eestit vallutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subway Tallinnas
Subway Tallinnas Foto: Tooms Tatar

Subway Eesti restoranide pidaja Footlong OÜ avas uue restorani Pärnus ning uuel aastal plaanib uut Mustamäele, aastaks 2020 tahab ettevõte kasvatada võileivakohtade arvu Eestis 20ni.

«2020. aasta lõpuks planeerime kasvatada Subway poodide arvu 20-ni üle terve Eesti, et olla tarbijatele lähemal,» ütles Subway Eesti arendusjuht Henry Oro BNS-ile, lisades, et veebruaris avatakse uus Subway restoran Mustamäe kaubanduskeskuses.

Küll aga ei ole see ainuke uus restoran, mida järgmiseks aastaks plaanitakse. «Loodame, et realiseerub ka meie senine tegevus Tartu suunal ja saame juba aasta esimeses pooles avada Lõuna-Eesti esimese Subway,» lausus Subway Eesti teine arendusjuht Ats Raigla, kinnitades samal ajal, et kindlasti jätkub ka seniste restoranide arendamine.

Oro hinnangul on Subway bränd Eesti turul suhteliselt uus, kuid tarbijad on tervislikuma kiiresti valmiva toidu väga hästi vastu võtnud – numbrid näitavad, et inimestele meeldib Subwayd külastada, mistõttu on lähiaastate laienemistrateegia saanud kinnitust Eesti turu valmisolekust.

Subway Eesti müüginumbrid on arendusjuhtide sõnul olenevalt poest kasvanud võrreldes eelmise aastaga kuni 15 protsenti. «Eestis puudub tänase seisuga ametlik statistika, mis võimaldaks Subway turuosa Eesti kiirtoidu ja toitlustuse sektoris hinnata. Saame aga kindlasti väita, et einevõileibade sektoris oleme üheksa avatud võileivapoega kindlad turuliidrid Eestis,» ütles Raigla.

Rääkides Subway arendamisest tõi Oro veel esile, et lisaks uute kaupluste avamisele värskendatakse pidevalt ka menüüd. «Selle aasta jooksul on menüüsse lisandunud uusi maitseid: Cheddari juust, populaarseks kujunenud avokaado ja eestlaste nõudmiste kohaselt ka hapukoore baasil ürdikaste,» lisas ta.

Oma ühe peamise konkurendi McDonald'si digitaalseid uuendusi vaadates ütles Raigla, et Subway keskendub pigem klientide tagasisidele. «Meil on kliendi tagasiside programm TellSubway, kus saab jätta tagasisidet enda külastusest – see on kohandatud kõikidele platvormidele,» märkis ta. Muude digitaalsete uuenduste osas Raigla hetkel kindlaid prognoose ei anna, kuid sõnas, et kindlasti tegeletakse uute võimaluste otsimisega, et olla klientidele lihtsamini kättesaadav ja atraktiivne.

Frantsiisi lepingut omav Footlong OÜ avas Eesti esimese Subway Estonia puiesteel 2013. aasta aprillis. Sama aasta sügisel lisandusid uued kohad Peetri Selveris ja Lennart Meri Tallinna lennujaamas, 2015. aasta alguses avati uued Subwayd Hobujaama tänaval ja Järve Selveris ning novembris lisadus restoran Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles