Aunaste: võtsin Sibula vabanduse vastu ning me mahume ära ühte tuppa ja ühte erakonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: ERR

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liikme Maire Aunaste kinnitusel ei ole keegi erakonnas avaldanud talle survet mitte toetada kooseluseadust või hääletada selle rakendusseaduse vastu.

«Loomulikult ma jätkan IRLis. Kõige imelikum oleks, kui ma iga Facebooki sõnavõtu pärast hakkaksin iseennast ja oma elu muutma. See ei ole võimalik, siis ma peaksin ju kogu aeg ennast muutma,» ütles Aunaste vastuseks BNSi küsimusele, milline on tema seisukoht IRLi fraktsiooni esimehe Priit Sibula kolmapäeva õhtul sotsiaalmeedias tehtud avalduse suhtes, milles ta väljendas pettumust Aunaste suhtes, kelle hääl tagas kolmapäeval kooseluseaduse rakendusseaduste riigikogu menetlusse jäämise, samuti avaldas Sibul kahtlust, kas Aunaste peaks IRLi jääma.

«Meie erakonnas mitte üks inimene ei ole proovinud mind ümber veenda, et hääleta seda- või teistpidi. Selles mõttes on Priit Sibul käitunud täieliku aumehena,» kinnitas Aunaste. «Tal on omad põhimõtted, mul on omad põhimõtted,» lisas ta.

Aunaste sõnul küsis Sibul temalt mõni kuu tagasi seisukohta kooseluseaduse suhtes, millele Aunaste vastas, et toetab seda ja ei kavatse oma seisukohta muuta, Sibul oli võtnud selle teadmiseks. «Mitte ühtegi muud isegi katset mind ümber rääkida meie erakonnas pole olnud,» ütles Aunaste.

«Rääkides sellest tema eileõhtusest Facebooki kirjutisest – seal sa räägid nagu iseendaga ja oled hästi aus,» sõnas Aunaste. «Ma hindan mõtte- ja sõnavabadust nii iseenda puhul kui teiste puhul,» lisas ta.

«Hetkeks torkab muidugi südamesse, aga Priit vabandas täna minu ees ja ütles, et kui minust paistab välja kilomeetri kaugusele, et ma olen emotsionaalne, siis temast ju ei paista,» rääkis Aunaste. «Aga tegelikult elab ka tema oma hinges väga emotsionaalselt neid asju läbi, mis on talle tähtsad ja kooseluseadus on tema jaoks väga tähtis, nii et ma saan temast aru. Loomulikult ma võtsin vabanduse vastu ja me mahume ära ühte tuppa ja ühte erakonda,» sõnas Aunaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles