Jõulujazzi festival tuleb Genka osalusel ka tartlaste ette

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genka, kes on pildil tütrega, teab, mis lastele meeldib, ja koostas sellest koos džässmuusikutega Jõulujazzi festivalile umbes 50-minutilise kontserdikava.
Genka, kes on pildil tütrega, teab, mis lastele meeldib, ja koostas sellest koos džässmuusikutega Jõulujazzi festivalile umbes 50-minutilise kontserdikava. Foto: Erakogu

Laupäeva õhtul toob festivali Jõulujazz avakontsert pealinnas publiku ette Sara Mitra ja tema bändi Suurbritanniast. Tartlased saavad sama festivali alguse kätte juba keskpäeval. Nimelt tuleb Tubina saalis lavale Henry Kõrvits ehk Genka koos bändiga, et anda perekontsert.

Festivali korraldajate sõnul on Jõulujazzi esinemine Genka kevadise «Nu Jazz-Hopi» järg. Kõige pisematele muusikahuvilistele mõeldes koostatud kavas on ühte patta pandud laste- ja rahvalaulud ning hiphop ja džäss. Vabas loomingulises õhkkonnas saavad umbes 50 minuti jooksul ka kõige pisemad muusikasõbrad – alates 3. eluaastast – kaasa laulda ja räppida. Nalja saab ka.

Koos Genkaga on laval Raul Sööt (saksofon), Joel Remmel (klahvpillid), Heikko Remmel (kontrabass) ja Kaspar Kalluste (trummid).

Kontserdid jõulukuul

Jõulujazzi kontsertidest tuleb tartlaste ette veel kolm, kõik jõulukuul.

3. detsembril esineb Tartu Jazziklubis kvartett koosseisus Ain Agan (kitarr), Teemu Viinikainen (kitarr), Mihkel Mälgand (bass) ja Mika Kallio (trummid).

Kitarristid Agan ja Viinikainen tunnevad hingesugulust ja jagavad muusikalist mõttelaadi juba üle kümne aasta. Kvartetiks liitusid nendega soome trummar Mika Kallio ja meie bassist Mihkel Mälgand. Nad tutvustavad oma teise albumi «Now I Know» muusikat, milles on nii peidetud energiat kui ka helivulkaane.

Basskitarrivirtuoos Raul Vaigla tuleb Tartusse trioga, kuhu peale tema ja ta vokalistist tütre Marie Vaigla kuulub soome trompetist Tero Saarti.

Neljas tänavuse Jazzkaare kontsert Tartus on «Isaga draakonil», kus kõlavad Lauri Saatpalu samanimelise plaadi lood. Tema lavakaaslased on saksofonist Raivo Tafenau, kitarrist Paul Daniel, bassist Marti Tärn ja löökpillimees Tanel Ruben.

Õnnetus lauljannaga

Lõpetuseks selgitus neile, kes panid siinse uudise alguses imeks, et Tallinnas on avakontserdi esineja Sara Mitrat, kuigi festivali kavas on varem nimetatud kedagi teist.

See ei ole eksitus. Jõulujazzi korraldajad teatasid, et festivali avama pidanud kanadalanna Kellylee Evansi esinemine jääb ära, sest lauljannaga juhtus selle nädala algul õnnetus.

Neli kontserti

O 28. novembril kell 12 Elleri kooli Tubina saalis Genka «Nu Jazz-Hop»

O 3. detsembril kell 20 Tartu Jazzklubis Agan – Viinikainen – Mälgand – Kallio Quartet

O 8. detsembril kell 19 Tartu Jaani kirikus Raul Vaigla – Tero Saarti – Marie Vaigla

O 10. detsembril kell 19 Vanemuise kontserdimajas Lauri Saatpalu & Band «Isaga draakonil»

Allikas: Jazzkaar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles