Sester küsis riigikontrolörilt arvamust Partsi kandidatuuri kohta

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Viktor Burkivski

Kuigi riigikontrolör ei ole saanud rahandusminister Sven Sestrilt kirja arvamuse saamiseks Euroopa Kontrollikoja liikmekandidaadi Juhan Partsi kohta, saatis Sester vastava pöördumise täna riigikontrolli poole teele.

«Ma ei oska öelda, kuidas see bürokraatia käib, aga ma koostasin umbes tund aega ametliku kirja ja allkirjastasin selle digitaalselt,» ütles Sester täna pärastlõunal Postimehele.

Vastav kiri on juba olemas ka rahandusministeeriumi dokumendiregistris.

«Ma palusin kirjas, et Karis esitaks oma arvamuse esimesel võimalusel, mina ei dikteeri seda riigikontrolörile ette, kuidas ta vastama peaks. Eks ta siis ühel hetkel annab tagasisidet. Ma ei oska tõesti öelda, kas ta kutsub kandidaadi välja ja kohtub temaga isiklikult, seda tuleks Alar Kariselt küsida,» ütles Sester.

Vabariigi valitsuse reglement näeb ette, et Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi esitab valitsusele rahandusminister, kuulanud ära riigikontrolöri arvamuse. Samuti ütleb vabariigi valitsuse seadus, et Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi esitamisel tutvub valitsus eelnevalt riigikontrolöri arvamusega.

Riigikontrolli pressiesindaja Toomas Mattson ütles pärast keskpäeva Postimehele, et praeguse seisuga ei ole riigikontroll saanud Sestrilt kirja kontrollikoja kandidaadi kohta arvamuse saamiseks.

Rahandusminister Sven Sester teatas täna, et teeb valitsusele ettepaneku nimetada Euroopa Kontrollikoja liikmekandidaadiks Juhan Partsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles