Pärnu usklikud müüvad USA piiblikooli nimel oma vara

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakad müüvad piiblikooli minekuks oma vara.
Pärnakad müüvad piiblikooli minekuks oma vara. Foto: Corbis/Scanpix

Pärnus elav kristlik perekond on viimased kolm kuud elanud ühe unistuse nimel - müüa oma maine vara, et minna õppima Ameerika Ühendriikidesse Tampa piiblikooli.

USA Florida osariigis asuva piiblikooli dekaan Todd Holmes nimetab oma õpilasi hingeküttideks, kes alustavad tänavatel jahti lihtinimeste taeva poole kallutamiseks, edastab «Pealtnägija» ETV kodulehel.

«Meie kooli vilistlased on võitnud kümneid tuhandeid hingi jumalale,» sõnas Holmes.

Pärnu vabakoguduse liikme Päivi Pitkoga koos plaanib USAsse sõita ka tema sõbranna Ursula Jõemaa.

«Ma tahan, et ka Eesti saaks sellest osa. Kuid selleks, et ma midagi võiksin siia tuua, pean ma kõigepealt kuskile minema, et mul oleks mida jagada,» ütles Päivi.

Kuid piiblikooli kõrval on Pitkol, tema abikaasal ja Jõemaal plaan minna ka Lakelandi ärkamiskoosolekutele, kus klaassilmad pidid saama nägijaks ja isegi surnud köhatavad kirstus.

Lakeland on kristlaste seas viimaste kuude jooksul muutunud kultuslikuks paigaks, kuhu tullakse üle terve maailma.

Selles linnas toodetakse imesid justkui konveieril, kui karismaatilised jumalasulased suunavad pühavaimu sädeme oma käe läbi usklike kehadesse.

«Tavaliselt me käsitleme neid asju mõistuse tasandil, aga jumal on üleloomulik. Ta suudab teha asju mis on võimatud, muidu nad ei olekski ju imed,» rääkis Pitko «Pealtnägijale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles