Kadriorus harjutatakse presidendi kantselei kaitsmist

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub politsei ja Kaitseliidu ühisõppus sisejulgeoleku ja avaliku korra tagamisel, seekord võetakse tugevdatud kaitse alla presidendi kantselei hoone.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) andis teada, et õppuse eesmärk on harjutada põhja prefektuuri valvebüroo, PPA isikukaitsebüroo ja Kaitseliidu Tallinna maleva omavahelist koostööd ning infovahetust riiklikult olulise objekti kaitsmisel.

Õppuse legendi järgi otsustab PPA seoses siseturvalisuse ohutaseme tõusuga suurendada ka riiklikult oluliste objektide valvet ja nende kaitse võimekust, milleks kaasab lisajõuna appi kaitseliidu. Õppust, milles mängitakse läbi ohutaseme tõus ning kantselei võimalik ründamine, hakati ette valmistama juba suvel. Õppuse peakorraldaja, Põhja prefektuuri valvebüroo juhi Aivar Ridamäe sõnul ei ole õppus kuidagi seotud Pariisi terrorirünnakutega või äreva olukorraga maailmas.

Et võimalikult vähe häirida linnaelanikke, on õppuse kohaks valitud Kadriorus asuv presidendi kantselei hoone. Õppusel harjutatakse läbi perimeetris patrullimine, hoone alale liikunud isikute küsitlemine ja turvakontroll ning sõidukite läbivaatus.

Harjutusega katsetatakse omavahelist infovahetust ja politsei erinevate üksuste liikumist ning olulise koostööpartneri Kaitseliidu jõudude kaasamist sellise juhtumi lahendamisel. Ühisõppus Kadriorus annab hea võimaluse harjutada läbi linnaruumis olulise objekti tugevdatud kaitse alla võtmist ja seda koos vastutegevusega, ütles Ridamäe.

Koostöö harjutamine politseiga, mille käigus osaletakse riigile oluliste objektide turvalisuse tagamisel, on loogiline osa kaitseliitlaste nüüdisaegses väljaõppes,“ sõnas Kaitseliidu Tallinna maleva pealik kolonelleitnant Lauri Abel. «Politsei abistamine avaliku korra ja sisejulgeoleku tagamisel on ju üks Kaitseliidu ülesandeid,» lisas Abel.

Tänavu on politsei osalenud koos partneritega veel kahel samalaadsel koostööõppusel: kevadel toimus kõiki Kaitseliidu malevaid hõlmav sisejulgeolekuõppus Kährik 2015 ja novembri alguses Ida-Virumaal ühisõppus KILP 2015.

Kadriorus toimuva õppuse ajal, ajavahemikul kell 20–00.00, on liikluseks suletud A. Weizenbergi tänav alates Kadrioru kunstimuuseumist kuni Mäekalda tänavani. Ümbersõit on Mäekalda ja L. Koidula tänava kaudu. Kadrioru pargis ja selle ümbruses liigub õppuse ajal relvastatud kaitseliitlasi. Õppusel kasutatakse inimestele ohutuid relvi ja laskemoona imiteerivaid vahendeid ning politsei palub harjutuspaiga vahetusse lähedusse jäävatelt inimestelt mõistvat suhtumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles