ISISe häkkerid asusid vasturünnakule: maha võeti USA sõjaveteranide veebileht

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe häkkerite sõnum rikutud veebilehtedel
ISISe häkkerite sõnum rikutud veebilehtedel Foto: Softpedia

Terrorirühmitust ISIS toetav häkkerite rühmitus System Dz asus vasturünnakule Anonymouse tegevusele ning rikkus ära kolm USA kohaliku ametivõimu ja sõjaveteranide veebikeskkonda.

Algeria päritolu häkkerid näotustasid nimelt Richlandi kogukonna päästeameti, jäätmekäitluse ja veteranide teenuste veebilehe, vahendab portaal Softpedia.

Kõik kolm veebikeskkonda «varustati» ühesuguse sõnumiga ISISe, dzihaadi j islami kiituseks ning varustati hashtage OpUSA, #OpIl, #OpRu, #OpFr, ja #OpIr, mis viitab selgele vastusele ISISe vastu kübersõda alustanud häkkerite rühmitusele Anonymous, mis tegutseb tagi #OpISIS all.

System Dz üritas varem teeselda ka olemist osaks Anonymousest ja ehivad oma Facebooki veebilehte siiani Guy Fawkesi maskiga. Aasta alguses ründasid nad Toronto ülikooli ja mitme USA kõrgkooli veebilehti ning tõid sellega kaasa FBI uurimise. Neil õnnestus rikkuda ka Richlandi politseijaoskonna veeb.

Kuna nii paljud selle rühmituse ohvrid asuvad Richlandis, siis võib põhjus olla ühes ja samas vigases või iganenud veebiplatvormis, mida selles piirkonnas laialdaselt kasutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles