Pildid: Keskkonnaaktivistide meeleavaldused üle maailma jätkuvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned tuhanded inimesed üle maailma jätkavad täna protestiaktsioone, nõudes Pariisi kliimakõnelustele kogunevatelt maailma liidritelt julgeid otsuseid kliimakatastroofi ärahoidmiseks.

Pariisis algab homme ÜRO kliimakonverents (COP21), mille eesmärk on koondada kõik maailma riigid ühtsesse kokkuleppesse võitluseks kliimamuutusega, kõnelustel loodetakse jõuda üksmeelele piirata kliima soojenemist kahe kraadini Celsiuse järgi tööstusrevolutsiooni eelse tasemega võrreldes. Selleks tuleb oluliselt kärpida fossiilkütuste kasutamisest tingitud kasvuhoonegaaside emissiooni.

Rahvaste Ühenduse liidrid tegid tippkohtumisel arenenud riikidele üleskutse eraldada aastaks 2020 100 miljardit dollarit aastas, et aidata arengumaadel rakendada kohanemis- ja leevendamisplaane.

Ühenduse liidrid nõuavad kliimakohtumiselt ambitsioonikat õiguslikult siduvat tulemust. Riikide ühendus teatas, et on sügavalt mures üha soojenevast planeedist lähtuvast ebaproportsionaalsest ohust selle haavatavamatele liikmetele, kellest paljude jaoks on kliimalepe elu ja surma küsimus.

Rahvaste Ühenduse riikides elab üle kahe miljardi inimese. See koondab Austraalia ja Kanada suguseid tööstusriike, ressursinäljas Indiat ja väikseid saareriike, mida ähvardab kliimasoojenemise tõttu merevee taseme tõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles