Assad: vaenlased suurendavad finants- ja relvaabi terroristidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad
Süüria president Bashar al-Assad Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad ütles pühapäeval, et välismaa vaenlased on suurendanud toetust režiimi relvastatud vastastele pärast Süüria valitsusvägede suurpealetungi algust oktoobris.

Assad tõstis Damaskuses kõrge Iraani ametnikuga kohtudes esile Süüria armee «tähtsaid edusamme võitluses terrorismiga sõprade toetusel» eesotsas Iraani ja Venemaaga, edastas riiklik uudisteagentuur SANA.

«Need edusammud on tõuganud mõnesid Süüria suhtes vaenulikku riike, kes teesklevad terrorismiga võitlemist ...suurendama terrorirühmituse relvastamist ja rahastamist,» sõnas Süüria riigipea.

Assad on süüdistanud alates Süüria konflikti algusest 2011. aastal sunniitlikke moslemiriike nagu Türgit ja Pärsia lahe äärseid monarhiaid oma peamiselt sunniitidest vastaste toetamises.

Süüria valitsusväed alustasid Iraani sõjaliste nõustajate ja Vene õhurünnakute toel oktoobri algul suurpealetungi.

Iraani kõrgeima juhi ajatolla Ali Khamenei nõunik Ali Akbar Velayati ütles, et Teheran on otsusekindel toetuse jätkamises Süüria valitsusele ja rahvale, sest sõda terrorismiga on regiooni ja maailma jaoks otsustava tähtsusega.

Velayati kiitis ka Süüriat «erakordse vastupanu eest terroristidele, keda toetavad lääs ja regiooni riigid».

Assad kordas, et poliitiline lahendus Süüria kodusõjale on võimalik vaid terrorismi väljajuurimise järel.

«See on tõeline eelmäng igale edukale poliitilise lahendusele, mille otsustavad süürlased,» lausus president.

Assad nimetab kõiki režiimi relvastatud vastaseid - mõõdukaid, islamivõitlejaid ja teisi ühtviisi terroristideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles