Vitsut esitas lahkumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut ja erakonna esimees Juhan Aare.
Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut ja erakonna esimees Juhan Aare. Foto: Artur Sadovski

Rahvaliidu esimees Juhan Aare teatas, et erakonna peasekretär Lauri Vitsut esitas lahkumisavalduse.

Rahvaliidu pressiesindaja Andres Raid kinnitas Postimees.ee'le, et Vitsut lahkub peasekretäri ametikohalt. Samas täpsustas Raid, et 20. novembril valitakse niikuinii uus juhatus ning ametisse saab ka uus peasekretär.

«Minu ees laual on peasekretär Lauri Vitsuti lahkumisavaldus: «Soovin tagasi astuda peasekretäri ametikohalt 22. novembrist 2010»,» teatas Juhan Aare.

«Olen taotlenud üheskoos 12 maakonna- ja linnaühenduse esindajaga peasekretäri ametist lahkumist neljal korral: 16. septembril tegin Vitsutile kirjaliku ettepaneku esitada ise lahkumisavaldus; 20. septembril arutas peasekretäri vabastamist juhatus ja volikogu; sama teema oli päevakorras ka 1. oktoobril Jõgeval toimunud juhatuse koosolekul; 11. oktoobril esitasin Rakveres kogunenud juhatusele järjekordse ettepaneku peasekretäri väljavahetamiseks,» loetles Aare.

«Vitsut jäi sellegipoolest ametisse tänu asjaolule, et erakonna aseesimehed ei pidanud muudatuse tegemist vajalikuks. Eriti jõulised peasekretäri toetajad on olnud erakonna aseesimeestest riigikogu liikmed Mai Treial ja Ester Tuiksoo,» sõnas Aare.

Aare sõnul otsustas ta peasekretäri väljavahetamise kasuks pärast seda, kui talle oli saanud selgeks, et peasekretäri ja tema juhitud büroo tegevus ei toimu Eestimaa Rahvaliidu hüvanguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles