Uueks aastaks moodustati esmakordselt Eesti autospordikoondis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondis 2016.
Koondis 2016. Foto: Jaanus Ree

Möödunud reedel lõpetati pidulikult aasta autospordi hooaeg ning autasustati aasta parimaid. Lisaks tutvustati ka Eesti autospordikoondist, mis 2016. aastal esmakordselt kokku kutsutakse.

Eesti autospordikoondis ühendab kõiki autospordialasid ja koondisesse kuulumise aluseks on statuudi kohaselt osalemine jooksval kalendriaastal rahvusvahelistel autospordi tiitlivõistlustel. Tingimuseks on osalemine sarjas, mitte üksikutel võistlusel. Tiitlivõistlustena käsitletakse autospordi maailmameistrivõistlusi ja Euroopa meistrivõistlusi ning suuremaid rahvusvahelisi autospordi tiitlivõistlusi. Kuivõrd paljude sportlaste plaanid uueks aastaks on juba paigas, oli võimalik koondise koosseisu juba Eesti Autospordi Tähed galal esitleda. Koondise koosseis võib veel täieneda, kuna statuudi kohaselt saab EAL juhatus koondise liikmeid nimetada hiljemalt jooksva kalendriaasta aprillikuu jooksul ja koondise liikme staatus kehtib jooksva kalendriaasta lõpuni.

Eesti autospordi koondis 2016:

Autoralli

Ott Tänak - Raigo Mõlder, Karl Kruuda - Martin Järveoja, Sander Pärn, Raul Jeets - Andrus Toom, Miko-Ove Niinemäe - Martin Valter

Rallikross

Andre Kurg, Andri Õun, Janno Ligur, Siim Saluri

Ringrada

Ralf Aron, Marko Asmer, Jüri Vips

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles