Päästjad käisid tormikahjustusi likvideerimas ligi poolesajal korral

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustused.
Tormikahjustused. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Päästjad käisid eile tormikahjustusi likvideerimas 46 korral. Lähiajal on tuul küll nõrgenemas, kuid ilmateenistuse andmetel tuleb reedel uus torm.

Loodusjõududest põhjustatud õnnetustes oli põhiliselt tegemist langenud puude koristamisega. Inimesed nendes kannatada ei saanud, teatas päästeamet.

46 väljakutsest kümme oli Läänemaal, üheksa Saaremaal, kaks Hiiumaal, kuus Raplamaal. 

Näiteks Pärnu linnas teatati kell 10.53 häirekeskusele, et Havi tänaval on tuule tõttu naaberkrundilt sõiduautole puu kukkunud. Päästjad eemaldasid puu autolt. 

Tallinnas ja Harjumaal oli 13 väljakutset seoses loodusjõududega. Enamjaolt eemaldasid päästjad teedelt murdunud oksi ja suuremaid puid, kahel korral oli ka majade katusteplekk lahti tulnud. Inimesed kannata ei saanud ning suuri varalisi kahjusid ei olnud. Juba õhtupoole tuul vaikselt vaibus ning viimase väljakutse said päästjad seoses loodusjõududega kell 14.26.

Ilmateenistuse andmetel puhub täna tuul edelast ja läänest, hommikul alates saartest pöördub loodesse ning on tugev, sisemaal puhanguti 12-15, rannikul 20, Hiiumaa ja Loode-Eesti rannikul kuni 25 m/s. Sajuhooge on enamasti vihmana, idapoolsetel aladel tuleb sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval +1..+6 kraadi.

Kolmapäevalgi on veel tugev lääne- ja loodetuul, puhanguid on 15, rannikul 20, looderannikul ikka kuni 25 m/s, kuid õhtul tuul nõrgeneb. 

Neljapäeva öösel jõuab aga kesköö paiku saartele sadu, mis laieneb hommikuks mandri lääneserva. Edela- ja lõunatuul tugevneb hommikuks 5-12, saartel 15 m/s. Reede öösel pärast keskööd algab aga saartest alates taas lõunatuule tugevnemine ja jõuavad sajupilved. Hommikuks laieneb sadu kiiresti mandrile. Päev tuleb vihmane ja tõenäoliselt väga tugeva tuulega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles