Raul Rebane: kus Edgar Savisaar eksis?

Raul Rebane
, meediaekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane
Raul Rebane Foto: Loco Studio/ERR

Savisaare kõne suure kajastuse taga peab olema mingi tugev ärritaja, leiab meediaekspert Raul Rebane. Selle leiab kõne sisust ja kogu kongressi tonaalsusest.

Esmaspäev, 30. november, oli Eesti ajakirjanduses väga ebatavaline. Kõik väljaanded, nii raadio- ja telekanalid kui ka online-meedia, kommenteerisid aktiivselt Keskerakonna kongressi ja eelkõige Edgar Savisaare kõnesid. Seesugust tähelepanu ühe erakonna siseüritusele pole kunagi olnud ja järelkommentaaride mahult pole võrdset leida.

Välja arvatud Keskerakonna taskumeedia, olid kajastused enamikus negatiivsed. Oli küll märgata, et meedia pingutas neutraalsuse imago säilitamiseks, aga alati ei õnnestunud. Päris kindlasti ei õnnestunud see Eesti poliitilistel liidritel, kelle hinnangud jäähallis toimunu kohta olid enamikul juhtudel lausa hävitavad. Kogenumad ajakirjanikud panid ka tähele, et näiteks raadiosse sissehelistajate suhtumine on muutunud. Paljud, kes seni olid Savisaaresse üldiselt mõistvalt suhtunud, olid nüüd pettunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles