Visnapuu: võimalused Lugano vastu on fifty-fifty

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro Challenge'i eelringi kohtumine Lugano Basket vs Ljubertsõ Triumph.
Euro Challenge'i eelringi kohtumine Lugano Basket vs Ljubertsõ Triumph. Foto: www.fibaeurope.com

Täna varahommikul asus Rocki korvpallimeeskond teele Šveitsi poole, et avada oma EuroChallenge’i hooaeg kohtumisega Helsinn Lugano Basketi vastu.

Meeskonnas, kes hoiab Šveitsi liigas liidripositsiooni, kannab põhirolli seitse meest, kellest vaid üks on šveitslane. Lisaks ameeriklased, nigeerlane ja serblane.

Kodusarja punktiliidrid on teist aastat Luganos palliv suur äär Mohammed Abukar (208 cm), varem Prantsusmaal Choles mänginud Michael Efevberha (196 cm) ja serblane Dusan Mladjan (199 cm). Korvi all domineerib valgenahaline ameeriklane Sean Finn (212 cm).

«See on nende riikide (Šveits, Austria, Belgia, Holland, ka Saksamaa) tavapärane kooslus, et võistkond koosneb enamaltjaolt ameeriklastest,» iseloomustas Rocki peatreener Indrek Visnapuu. Lugano meeskond pääses alagrupiturniirile tänu kahe mängu kokkuvõttes saadud võidule Ljubertsõ Triumphi üle. Kuna Ljubertsõ on tugev Venemaa keskmikkklubi, näitab see, et ka Lugano pole sugugi nõrkade killast meeskond.

«Viimased aastad on näidanud, et see, mis riigilipp meeskonna taga on, ei anna mingit alust teha ennatlikke järeldusi,» sõnad Visnapuu, «nad mängivad organiseeritud korvpalli. Ei ole nii nagu tihti kohtab ameeriklastest kubisevas võistkonnas, et mäng on hästi palju individuaalsele sooritusele üles ehitatud.»

«Pallikäsitsused on kõrgel tasemel,» lisas Visnapuu, «korvpalli põhitõed on ameeriklastel alati hästi käpas. Eelnevatel aastatel on Lugano mänginud eurosarjades suhteliselt korralikult.»

«Ma arvan, et seda mängu alustavad mõlemad võistkonnad vastasest väga selget aimu omamata,» ei usus Visnapuu, et ka šveitslastel Rockist kuigi hea pilt ees on, «võimalused on fifty-fifty.»

«Keskmine tase EuroChallenge’is on kindlasti kõrgem kui Balti liigas, aga ka selles liigas on iga vastast võimalik võita,» ütles Visnapuu.

Kohtumine Luganos algab teisipäeval kell 20.00 (Eesti aja järgi kell 21.00). Ülekande teeb www.sporttv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles