Alender: sotsidel on õigus Partsi mitte toetada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivi Eenmaa ja Yoko Alender riigikogus.
Ivi Eenmaa ja Yoko Alender riigikogus. Foto: Jaanus Lensment

Reformierakonda kuuluv riigikogu liige Yoko Alender ütles ETV otsesaates «Foorum», et sotsiaaldemokraatidel on õigus Juhan Partsi kandidatuuri Euroopa Kontrollikoja liikme kohale mitte toetada ning järelikult peab valitsus leidma sellele ametikohale uue kandidaadi.

Alender ütles saates, et kui vaadata Partsi kogemusi ja CVd, siis tundub, et ta oleks kandidaadiks sobiv. Samas on sotsidel tema sõnul õigus Partsi kandidatuuri mitte toetada.

Kuna Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) toetab endiselt Partsi esitamist, siis on valitsuserakonnad tema sõnul praegu tupikseisus. «Ma ei tea, kas meil on ka väga palju midagi siin täna arutada, enne kui on uus kandidaat konsensuslikult leitud. Kui üks erakond ei ole nõus toetama Juhanit ja teine erakond alternatiivseid kandidaate ei ole nõus pakkuma, siis ilmselgelt on valitsusel veel vaja teha tööd. See otsus peab tulema konsensuslikult, nii on kokku lepitud,» ütles Alender.

IRLi kuuluv Viktoria Ladõnskaja kaitses saates Partsi kandidatuuri ja leidis, et sotsiaaldemokraadid läksid üle piiri, kui püüdsid siduda kooseluseaduse rakenduseelnõu toetamist riigikogus Partsi toetamisega valitsuses. Sotsiaaldemokraat Rainer Vakra süüdistas seevastu IRLi soovis oma kandidaat iga hinna eest läbi suruda ja küsis, kus on kokku lepitud, et kontrollikojas Eestit esindama hakkav ametnik peab olema poliitik ja kuuluma IRLi.

Eelmisel nädalal tekkinud patiseisu arutavad koalitsioonierakondade esimehed uuesti homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles