Õdede liit kavatseb ametiühingute keskliidust lahkuda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nelja tuhande liikmega Eesti Õdede Liit (ÕEL) kavatseb lahkuda ametiühingute keskliidust, sest nende sõnul on õdede liit saanud vähe vajalikke koolitusi ja abi, liitu kuulumine on aga õdede jaoks küllalt kulukas.

Põhjus, miks eile uue presidendi saanud õdede liit ei soovi enam ametiühingute keskliidus jätkata, on selles, et aastas panustab nelja tuhande liikmega alaliit ametiühingute keskliitu umbes seitse kuni kaheksa tuhat eurot, aga see, mida tagasi saadakse, on vähene, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Ametiühingute keskliit tunnistas, et on tegelenud rohkem hädas olevate alaliitudega ning jätnud unarusse tugevad liidud nagu õdede liit.

Samas on keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul õed väga tublid ja suudavad teha ise seda, mida keskliit teistele haruliitudele pakub.

Ta lisas, et nelja tuhande liikmega õdede liidu lahkumine 27 tuhande liikmega keskliidust toimub natuke liiga vara, sest umbes poole aasta pärast on jõudmas kätte projektid ja koolitused, mis oleks abiks just sellistele tugevatele alaliitudele nagu õdede liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles