Kontrollikoja saaga jätkub: Ossinovski ei ava oma kaarte enne uut nädalat

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski ja Margus Tsahkna.
Jevgeni Ossinovski ja Margus Tsahkna. Foto: Ekraanitõmmis reporter.ee videolt

Koalitsioonierakondade esimehed kohtusid täna taas, et arutada sotside vastuseisu tõttu takerdunud Euroopa Kontrollikoja liikme nimetamist. Sotside esimees Jevgeni Ossinovski usub, et selguseni võidakse jõuda lähinädalatel.

Ossinovski ütles pärast kohtumist Postimehele, et valitsuserakondade esimehed arutasid täna põgusalt seda, kuidas lõpuks ikkagi kandidaadini jõuda. «Ma arvan, et üldine arusaam on vähehaaval tekkimas,» sõnas ta.

Kuigi Ossinovski sõnul on «Eestis palju väärikaid kandidaate, kes seda positsiooni võiks hoida» ja ta on ka varem andnud mõista, et sotsidel on oma kandidaat, ei soostunud ta täna endiselt ühestki konkreetsest nimest rääkima.

«Oleme konsulteerinud mõnes kohas, aga täna ei ole arutelu veel piisavalt küps, et avalikult nimedest rääkida,» ütles ta. Ehkki rahandusministri sõnul on ainus kandidaat sellele kohale täna veel Juhan Parts, avaldas Ossinovski headmeelt, et fookus on Partsilt kadumas.

«Kui eelmine kord rääkisime veel Juhan Partsist, siis täna juba natukene vähem,» ütles sotside esimees.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et avalikkus on küsimuse osas muutunud kärsituks ning praeguseks jääb mulje, nagu oleks tegemist Eesti ühiskonna kõige põletavama küsimusega. Samas aga pidi ta nentima, et mõistab mõnes mõttes seda kärsitust.

«Aga juhin tähelepanu et kõige paremad otsused ei sünni nii, et peaminister põrutab võimalikult suure jõuga vastu lauda,» märkis ta. «Parimad otsused sünnivad siis, kui mõeldakse läbi ja räägitakse läbi. Seda me praegu teeme,» lisas Rõivas.

Ühtlasi kutsus peaminister kõiki selles küsimuses rahulikuks jääma. «On täiesti selge, et valitsus leiab selles küsimuses üksmeele,» kinnitas ta.

Rahandusminister Sven Sester (IRL) ütles pressikonverentsil, et täna on laual vaid üks kandidaat, ja see on Juhan Parts. Sester avaldas lootust, et arutelu jääb siiski kandidaadi pädevuse tasemele, mitte ei kõnelda üksnes sellest, milline on kandidaadi arvamus ühes või teises seaduseelnõus.

«Võin sirge seljaga öelda, et Juhan Parts on hea kandidaat selelle ametikohale,» kinnitas rahandusminister veel kord. Sotside ümberveenmiseks on IRL valmis korraldama täiendavaid ümarlaudu või vastama sotside küsimustele. Küsimusi Sesteri sõnul tänaseks veel esitatud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles