Ülemiste keskus pääses mainekal konkursil finaali

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskus.
Ülemiste keskus. Foto: Raigo Pajula

International Council of Shopping Centers (ICSC) valis Ülemiste keskuse Euroopa kaubanduskeskuste konkursil parima laienduse kategoorias finaali, võitja selgub järgmise aasta kevadel.

Ülemiste keskuse tegevjuhi Guido Pärnitsa sõnul on finaali jõudmine sellisel mainekal konkursil Eesti jaoks suur asi. «Kahtlemata on hea meel olla üks Euroopa parimatest kaubanduskeskusest.» Pärnits selgitas, et tegu ei ole pelgalt n-ö iluduskonkursiga. «Võistlusel hinnatakse erinevate kriteeriumite järgi. Lisaks disainile vaadatakse keskuse juhtimisvõimekust, võrreldakse majandustulemusi enne ja pärast laienemist, samuti arvestatakse, millist rolli mängib keskus ühiskonnas.» Ülemise keskus püüdleb oma kategoorias võidu poole koos Türgis Istanbulis asuva Maltepe Park ostukeskusega.

Pärnitsa sõnul on Ülemiste keskusel väga head võimalused võita, kuna suur töö on ära tehtud ja finaali on jõutud koos väga tugevate konkurentidega. «Türgi on kaubanduskeskuste investeeringute mahult Euroopa esirinnas. Kuna Türgis on palju elanikke, ehitatakse uusi kaubanduskeskusi pidevalt juurde ning olemasolevaid laiendatakse. Ülemiste keskus on tihedas konkurentsis jõudnud auväärsesse seltskonda ja meie pingutusi hinnatakse,» lisas Pärnits.

Enne võitja selgumist järgmisel kevadel külastab žürii kõiki finaali jõudnud kaubanduskeskusi, mille käigus hinnatakse võistluskriteeriume kohapeal ja selgitatakse välja võitja.

Konkursi European Shopping Centre Awards finaali jõudis 12 Euroopa kaubanduskeskust. Võisteldakse kolmes kategoorias: kaubanduskeskuste laiendused, uusarendused ja varem ehitatud kaubanduskeskused. 2016. aasta võitjad selguvad järgmise aasta aprillis Itaalias ICSC aastakongressil.

Uuenenud Ülemiste keskus valmis 2014. aasta oktoobris. Pärast uuendusi on keskusest saanud Eesti suurim moe- ja perekeskus, milles on suurt rõhku pandud nii kauba- ja toidukohtade valikule kui ka sisekujundusele ja mõnusa ostukeskkonna loomisele. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow AS (Norra).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles