Raeküla kool ja lasteaed tegutsevad käsikäes kiusamise vastu

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lapsed aitavad Raeküla lasteaia mudilastel juba varakult kooliga tuttavaks saada.
Raeküla kooli lapsed aitavad Raeküla lasteaia mudilastel juba varakult kooliga tuttavaks saada. Foto: Erakogu

Raeküla koolis, projekti „Kiusamisest vaba kool ja lasteaed“ pilootkoolis oli tore üritus koos Raeküla lasteaia mudilastega. 

„Kiusamisest vabaks“ eesmärk on, et lapsed muutuvad abivalmiks, kui nad tegutsevad mõtestatult heade suhete loomise nimel. Lastes areneb oskus olla üksteise suhtes hoolivad ja julged, suhtuda üksteisesse sallivalt ja austavalt. Kui lapsed lähevad lasteaiast kooli, on väga tähtis, et neid ootab ees midagi tuttavat. See annab pisikestele suurema turvatunde.

Reede hommikul saabusid Raeküla lasteaia vanema rühma lapsed oma õpetajate seltsis kooli. 3.c klassi tüdrukud ootasid väiksemaid juba uksel. Kohe moodustati rühmad. Üks suur laps võttis enda hoolde kolm väiksemat. Seejärel mindi kooli uude ja uhkesse  käsitööklassi.

Õppealajuhataja Agita Keerd tervitas lapsi ning lasteaiaõpetajaid ning jagas kätte piparkoogitaina. Tegemist oli küllaga. Ka 3.a klassi tüdrukud tulid appi piparkooke valmistama. Väikesed said hästi hakkama taina rullimise ja koogivormide kasutamisega, suuremad aitasid  piparkoogikujukesed plaatidele panna. Õpetaja Enel Telve abil rändasid plaadid ahju. Varsti täitus kogu koolimaja meeldiva piparkoogilõhnaga.  

Vastvalminud piparkoogid kaasas, asusid õpetajad ja lasteaialapsed ning 3.c klassi poisid-tüdrukud Raeküla Vanakooli keskusese poole teele. Seal kohtuti karu Nässuga, kes tunnistas, et oli juba talveunne jäänud, aga magus piparkoogilõhn tungis ninna ja äratas  üles.

Nässu uuris lastelt, mis on sõprus, mis iseloomustab head sõpra, milliseid ettevõtmisi on koos sõbraga tore teha. Õpetaja Telve näitas lastele teemakaarti “Suured ja väikesed sõbrad”. Lapsed arvasid, et on ikka hea tunne, kui sind märgatakse ja aidatakse ning sinuga arvestatakse. Ka kooli on julgem tulla, kui ees ootavad tuttavad suured sõbrad. Siis teatas Nässu, et käes on detsember ja tema sõber Emil valmistab ise piparkoogitainast, aga abilisi oleks vaja. Nii asusid lapsed massaažiringi, sest seda, keda puudutatakse, ei kiusata!

Tore koosolemine lõppes tantsu- ja laulumängudega õpetaja Tiiu Pärnitsa juhendamisel.

Külalised Raeküla lasteaiast lubasid kutsuda koolilapsi vastukülaskäigule. Jääme põnevusega ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles