Anonymous lekitas üle 1400 Pariisi kliimakõneluste ametniku andmed

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous häkkeritegrupeeringu liikmed
Anonymous häkkeritegrupeeringu liikmed Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise häkkerite võrgustikuga Anonymous seotud grupeering lekitas üle 1400 Pariisi kliimakõnelustega seotud ametniku isiklikud andmed.

Anonymouse väitel toimus lekitamine kättemaksuks kõneluste ajal peetud protestiaktioonide osalejate vahistamise eest möödunud pühapäeval. Ühel tekstijagamise saidil said avalikuks 1415 ametniku nimed, telefoninumbrid, e-posti aadressid ja nende paroolid, kirjutab Business Insider.

ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni UNFCCC veebilehele korraldatud rünnaku tagajärjel õnnestus häkkeritel ligi pääseda teiste seas Suurbritannia, India, Hiina, Saksamaa ja Prantsusmaa delegatsioonide liikmete andmeile. Asjatundjate hinnangul kasutati ründamisel SQL-andmebaasis olnud turvaauku.

Tegemist on tuntud ja lihtsakoelise rünnakuga, mis viitab tõsistele puudujääkidele veebikeskkonna turvanõuete täitmisel, ütles Oxfordi ülikooli küberturvalisuse ekspert Oliver Farnan.

Anonymousega seotud rühmitus Hackread ise teatas hiljem, et veebilehe lihtsalt näotustamine poleks UNFCCC-le olnud piisav karistus 317 protestija vahistamise eest ning seetõttu otsustati minna andmebaaside kallale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles