10 uudist, mida võiksid teada: reede, 4. detsember

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. Aina tugevnev tuul ähvardab saartele sõitvate inimeste plaanid nurjata

    Surfarid Kuressare rannas. Keskpäeval oli tuule kiirus 14-17 m/s. Veetase tõuseb. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

    Reedel on tulekul tormitsüklon, mis meenutab novembri viimasel päeval Läänemere-äärseid maid räsinud tormi.

    OLULIST

    • Väinamere liinide teatel häirivad suured tuuled ka suuremate saarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust.

    • Reedel on kõige tõenäolisemad tormikahjud saartel ja Lääne-Eesti rannikualadel. Pühapäeval võib ulatuslikke rikkeid tekkida üle Eesti, kuid suurim rikkeoht on Lõuna-Eestis.

    Oodatavast suurtormist loe postimees.ee-st

  2. Eesti tuleb Prantsusmaa abipalvele vastu ja suurendab osalust Mali missioonil

    Mali sõdurid ja nende eurooplasest instruktor Koulikoros. Foto: Scanpix

    Vastu tulles Prantsusmaa abipalvele toetamaks võitlust äärmuslusega, otsustas Eesti suurendada oma osalust missioonidel Malis, saates väljaõppemissioonile kaks täiendavat staabiohvitseri.

    OLULIST

    • Prantsusmaa soovis liitlaste täiendavat panustamist neisse missioonidesse, millega Prantsusmaa on praegu seotud, et nad saaksid vabastada oma üksusi muude ülesannete täitmiseks.

    • Eesti osaleb praegu EL väljaõppemissioonil EUTM Mali seitsmeliikmelise treeningmeeskonna ja staabiohvitseriga.

    Eesti missioonist Malis loe postimees.ee-st

  3. Peapiiskop: jätta religiooniharidus vaid kodude ülesandeks on vastutustundetu

    Meil on ikkagi nõukogudeaegne lünk sees ja jätta ainult kodu hooleks teadmiste andmine religioonis on vastutustundetu, rääkis Postimehe päevaintervjuus Eesti Evangeelse Luterliku kiriku peapiiskop Urmas Viilma.

    OLULIST

    • «Me paneme küünlaid inimeste mälestuseks ja me arvame, et see ei ole kristlus. See on kristlus. Mujal maailmas nimetataks seda selgelt kristluseks.»

    • «Et suuta sallida ja hoolida teistest ja nende tõekspidamistest, et austada teiste kultuuri ja usulist maailmavaadet, peame tunnistama esmalt, kes me ise oleme. Me peame tulema kristlastena kapist välja!» ütles ta.

    Intervjuud piiskop Urmas Viilmaga vaata postimees.ee-st

  4. Lääne-Virumaal hukkus hädapeatunud sõidukist väljunud naine

    Lääne-Virumaal juhtus täna kell 18.35 raske liiklusõnnetus, milles hukkus autorehvi vahetuseks autost välja tulnud naine. Foto: Kaspar Pokk / Kanal2

    Lääne-Virumaal juhtus täna kell 18.35 raske liiklusõnnetus, milles hukkus autorehvi vahetuseks autost välja tulnud naine.

    OLULIST

    • Hukkunud naisterahval ja rehvi vahetanud juhil ei olnud helkurivesti ega helkurit ning esialgsetel andmetel ei põlenud hädapeatunud sõidukil ka ohutuled.

    • Operatiivjuht rõhutas, et kõigil hädapeatunud sõidukist väljunud inimestel oleks seljas helkurvest.

    Traagilisest õnnetusest loe postimees.ee-st

  5. Šmigun-Vähi peitis end norralase soovitusel Egiptuses?

    Kristina Šmigun-Vähi Torino olümpiamängudel võidetud kuldmedaliga. Foto: Raigo Pajula

    Soome spordiajakirjanik Pekka Holopainen kirjutab Ilta-Sanomati veergudel arvamusloos Kristina Šmigun-Vähi juhtumist ning väidab, et Torino mängude eel peitis eestlanna end Egiptuses dopinguküttide eest.

    OLULIST

    • Paar nädalat tagasi teatas Norra telekanal TV2, et nende andmetel on eestlanna Torino olümpiamängude A- kui ka B-proov positiivsed ning lahendust võiks oodata kuni kuue kuu pärast.

    • Holopaineni väitel käis Šmigun-Vähi Torino mängude eel Egiptuses Sharm el Sheikhis puhkamas just Brateni soovitusel, et vältida kokkupuuteid dopinguküttidega.

    Soome ajakirjaniku arvamust loe postimees.ee-st

  6. Taxify ja suur taksofirma pöörasid lõplikult tülli

    Taxify mobiilirakendus. Foto: Taxify

    Reval Takso teatas eile, et lõpetab ametlikult koostöö Taxify mobiilirakendusega, kuna ei taha sõita kõrvuti piraattaksodega. Taxify teatel lõpetasid nemad Reval Taksoga koostöö juba esmaspäeval, kuna taksofirmal olid Taxify ees võlgnevused.

    OLULIST

    • Taxify asutaja Markus Villig ütles aga Äripäevale, et hoopis nemad lõpetasid Reval Taksoga koostöö, kuna taksofirmal olid Taxify ees võlgnevused.

    • Täna teatas ka Sõbratakso, et nende taksosid on juba teist nädalat võimalik tellida üksnes Taxigo mobiilirakendusest. Nad suisa keelasid oma taksojuhtidel Taxify teenuste kasutamise.

    Pealinna taksosõjast loe postimees.ee-st

  7. Pettunud keskerakondlased võitlevad kiusatusega parteipilet lauale lüüa

    Tallinnas Tondiraba jäähallis toimub pühapäeval Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale esimeest. Foto: Liis Treimann

    Keskpartei piirkonnaühendused on mõni päev pärast tuliseks kujunenud kongressi äraootavad, kuidas käitub Edgar Savisaare uus meeskond Kadri Simsoniga. Lootust Savisaar veel enne kahe aasta möödumist välja vahetada pole maha maetud.

    OLULIST

    • Jõgevamaa piirkond on iseloomulik näide: nagu kümned teised, esitasid nad erakonna esimehe kandidaadiks küll Savisaare, ent delegaatide hääled jagunesid kongressil tegelikult pooleks.

    • Probleem on tema sõnul ka Keskerakonna elujõulisusega, sest noorem põlvkond Edgar Savisaare oreoolist ei vaimustu.

    Keskerakonna piirkondade arvamusi möödunud kongressist loe postimees.ee-st

  8. Aasta Tartu maantee inimröövist

    Kalapüügiharrastajatena tuntud paar – teadmata kadunud Kajar Paas ja tema väidetava röövimise ainus teadaolev tunnistaja Veera – mõni aasta tagasi pärast edukat hundijahti. Foto: Erakogu

    Aasta tagasi röövitud ehitusettevõtja Kajar Paasi salapärast kadumist uuriv politsei usub ikka veel, et suudab kuriteo avastada.

    OLULIST

    •  Kriminaalpolitsei rusikareegel ütleb, et kuriteo avastamise seisukohalt on võtmetähtsusega uurimise esimesed 12 tundi. Seejärel hakkab tõenäosus ajapikku vähenema.

    • Maasturist väljunud kaks meest olevat aga Kajar Paasi üllatuseks ta jõuga kaasa viinud. Jahmunud naine keeranud seepeale autonina Järvamaa poole ja naasnud koju.

    Aastataguse inimröövi meenutust loe postimees.ee-st

  9. Vabavõitleja Kaido Höövelson asub sumomeeste au päästma

    Kaido Höövelson on uueks väljakutseks valmis. Teda turvavad Rizin Fighting Federationi juhid Nobuyuki Sakakibara (vasakul) ja Nobuhiko Takada (paremal). Foto: http://rizinff.com

    «Suuri pingeid peal ei ole, kuna minult ei saa päris imet oodata. Olen vabavõitluses siiski uus mees. Väikestviisi tekitab muret ehk see, et seni pole MMAsse siirdunud sumomeestel kuigi hästi läinud. Tahan tõestada, et pole me nii papist poisid midagi,» räägib endine sumomaadleja Kaido Höövelson.

    OLULIST

    • Baruto nime all Jaapanis kuulsust kogunud eestlane alustab MMA-karjääri detsembri viimasel päeval Tokyo külje all Saitama linnas. 

    • Suure MMA-debüüdini jääb endisel judo- ja sumomehel nüüd veidi alla kuu, kuid Höövelson tunnistab, et jätkab pingevabalt treenimist ja ajab oma asja vaikselt edasi.

    Baruto peatsest vabavõitluskarjäärist loe postimees.ee-st

  10. Suur galerii ja video: Robotex läks täie hooga käima

    Robotex 2015. Foto: Mihkel Maripuu

    Tallinnas TTÜ spordihoones algas täna suure hooga Euroopa suurimaks robotivõistluseks kujunenud Robotex, kuhu on registreerunud 1422 robotiehitajat 15 riigist ühtekokku 657 robotiga.

    OLULIST

    • Algasid robosumo võistlused, uusi masinaid meisterdati lausa kohapeal, tehti sõitu äpi teel juhitava ratastooliga, anumates mulisesid kummalised vedelikud ja õhku lennutati leeke.

    • Üritus ise on nagu ikka tasuta ja avatud külalistele kogu nädalavahetuse.

    Robotexist loe ja galeriid vaata postimees.ee-st

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles