Galerii: Kaitseliidu suurõppus tõi Pärnusse linnalahingud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel toimuv kümnes Kaitseliidu suurõppus Orkaan tõi tänavu Pärnu linna ja maakonda üle 1300 võitleja põhiliselt Saaremaa, Pärnumaa ja Lääne malevast, keda väiksemate üksustega toetavad teised Kaitseliidu malevad. Samuti on õppusele kaasatud Scoutspataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze kompanii ja Eesti õhuväe lennuvahendid.

Täna võis õppusel osalejaid silmata ja püssitäristamist kuulda mitmel pool Pärnus, aga linnast väljaski.

Kolme päeva jooksul harjutavad kaitseliitlased Pärnus põhiliselt tegutsemist hoonestatud alal, õppus hõlmab kontrollpunktide rajamist, patrullimist linnatänavatel ja mõningaid linnalahingu elemente.

Kaitseliitlased tegutsevad põhiliselt kaubasadama ümbruses Vana-Pärnus, vanade kasarmute juures Tammsaare puiesteel ja Pärnu lennuväljal, kus päevasel ajal kasutatakse imitatsioonivahendeidki. Samuti võib Eesti ja Läti vabatahtlikke sõjamehi harjutamas näha Häädemeeste ja Kabli lähistel, Eametsas ja Vaskrääma kandis.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles