Erakoolid andsid riigikogule üle ligi 10 000 toetusallkirja

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Ekraanitõmmis reporter.ee videolt

Petitsiooni eestvedajad andsid petitsiooni koos allkirjadega täna kell 11.30 üle riigikogu esimehe Eiki Nestori kabinetis.

Petitsiooni korraldas kodanikualgatus Avalikult Haridusest koostöös Eesti Eraüldhariduskoolide Ühendusega, Eesti Vabade Waldorfkoolide- ja Lasteaedade Ühendusega ning Eesti Kristlike Erakoolide Liiduga.

Elektrooniliselt koguti 8150 allkirja ning paberkandjal 1614 allkirja.

Petitsiooni eesmärgiks on peatada erakooliseaduse §22(2) muutmise eelnõu menetlemine riigikogus, kuni on läbi arutatud kõigi huvigruppide seisukohad ning tehtud korralik mõjuanalüüs.

«Tegemist on märkimisväärse inimeste hulgaga, kes kõik valutavad oma südant erakoolide püsimajäämise pärast. Kutsume valitsust suhtuma ligi 6000 eraalgatuslikus kogukonnakoolis õppiva lapse tulevikku vastutustundlikult ehk mitte menetlema läbimõtlematut seaduseelnõud, mis jätaks erakoolid riikliku tegevustoetuseta ja tooks kaasa mitmete koolide sulgemise. Loodame, et meie häält kuuldakse,» teatas erakoolide lapsevanemaid ja erakoolide juhte ühendava liikumise Avalikult Haridusest eestvedaja Kalev Roosiväli.

Praegu on erakooliseaduse muutmise eelnõu esitatud riigikogule ja homme toimub selle esimene lugemine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles