Tartu vabatahtlikke tunnustati aumärgiga

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves koos tunnustatud vabatahtlikega.
President Toomas Hendrik Ilves koos tunnustatud vabatahtlikega. Foto: Tooma Tatar

Eile andsid Eesti vabariigi president ja liikumine Kodukant Lääne-Virumaal kätte aasta vabatahtlike aumärke, et tunnustada ühendusi või inimesi, kes on järjepidevalt oma vabatahtliku tegevusega ühiskonda panustanud. Aumärgi saajate hulgas oli ka mitu Tartu vabatahtlikku.

Tunnustuse pälvis teiste hulgas Evelin Smirnov, kes on vabatahtlik Anne noortekeskuses ja Lille majas. Smirnov pühendab vabatahtlikule tegevusele pea kogu vaba aja. Noorusele vaatamata on ta jõudnud kaasa lüüa paljudes projektides, käinud vabatahtlikuks nii koristustalgutel, tarkusepäeval, noortelinnakus kui ka suusa- ja rulluisumaratonil. Sel aastal kirjutas neiu projekti, vähendamaks koolikiusamist oma koolis.

Aumärgi sai ka Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi asutajaliige ning pikaajaline nõukogu liige Jaan Kelder. Viimased viis aastat on Kelder olnud lastefondi nõukogu esimees ning panustanud suure kire ja avatud südamega ning ennast ohverdavalt.

Tunnustuse pälvis veel Tarmo Tüür, kes on mitu aastat olnud «Teeme ära!» talgupäeva eestvedaja ja Eestimaa looduse fondi juhatuse liige. Tüür oli vabatahtlike kaasaja juba ammu enne seda, kui ta ise kogu Eestimaa talgupäevad südameasjaks võttis.

Järjepidevalt on vabatahtlikke tegevustesse kaasanud Eesti psühholoogiaüliõpilaste ühenduse projektist iseseisvaks mittetulundusühinguks kasvanud MTÜ Lahendus.net, mis pakub noortele tasuta anonüümset internetipõhist nõustamist. Selle meeskond koosneb vabatahtlikest Tallinna ja Tartu psühholoogiatudengitest, kelles kõigis on suur tahe ja soov olla neile kirjutajatele olemas. Vabatahtlikena töötavad ka juhatuse liikmed.

Kõigi esitatud kandidaatide lühitutvustused leiab leheküljelt Vabatahtlike Värav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles