Pae pargi teine etapp sai valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel jätkub endise paekivikarjääri ala aktiivselt vaba aega veeta võimaldavaks pargiks kujundamine, nüüdseks on lõpule jõutud teise etapi rajamisega.


«Veel paar aastat tagasi Lasnamäe häbiplekiks olnud paekarjäär on muutunud kauniks pargiks, linnaosa elanike õdusaks vaba aja veetmise paigaks,» ütles linnapea Edgar Savisaar pargiala avamisel.

Suurem osa Lasnamäe kesklinna poolses servas asuvast endisest paekivikarjääri alast on tänaseks kujundatud puhkealaks,kuhu on rajatud laste mänguväljak, petankiväljak ning suveteatri plats. Pargialal on hulgaliselt kruusakattega teid ja istepinke ning seda ümbritseb 1,9 kilomeetri pikkune asfaltkattega valgustatud kergliiklustee. Parki on istutatud üle 150 puu ja sadu põõsaid.

«Nii nagu me oleme uhked selle üle, et kesklinnas on Vabaduse väljak, võime öelda et Lasnamäe jaoks on Pae pargist saamas oma Vabaduse väljak,» lausus Savisaar pargiala avamisele kogunenud rahvahulgale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles