Ametiauto tulistamine keskkonnainspektorile karistust ei toonud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püss
Püss Foto: Elmo Riig

Keskkonnainspektsioon ei tuvastanud jahil kogemata oma ametiautot tulistanud keskkonnainspektori tegevuses seaduserikkumist ega kuritahtlikku hooletust.

Asjaolusid selgitanud inspektsiooni hinnangul oli tegu õnnetusjuhtumiga, kus relvast lastud kuul tabas rikošetist autot, ütles keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Kuu aega tagasi tulistas Läänemaal valves olnud keskkonnainspektor jahil olles kogemata oma ametisõidukit. Lask tabas auto juhipoolset ust, kuid kahju ei olnud Tuule väitel eriti suur.

«Tekkinud kahjud hüvitab töötaja ise. Selleks on ta juba avalduse teinud ja pärast remondiarve saamist tasub ta tekkinud kulutused,» lisas Tuul.

Pressiesindaja märkis, et valves olnud inspektor võis küll jahile minna, ent ei oleks tohtinud sinna ametiautoga sõita.

Ta selgitas, et inspektori valve tähendab valmisolekut reageerida operatiivselt väljaspool tööaega võimalikele keskkonnarikkumistele ja keskkonnaõnnetustele. «See tähendab, et vastavalt graafikule on inspektorid valmis oma vabast ajast kiireloomulistele teadetele reageerima. Operatiivsuse huvides on inspektoril lubatud valvesoleku ajal ametiautot hoida oma elukohas või muus kohas, mille on ette näinud vahetu juht,» sõnas Leili Tuul. «Ametiauto kasutamine isiklikeks sõitudeks on keelatud.»

«Kõne all oleva juhtumi puhul tuli ilmsiks möödarääkimine vahetu juhi ja inspektori vahel ja juhiste erinev tõlgendamine. Inspektor oli veendumusel, et ametiautoga kodust 10 kilomeetri kaugusel peetava jahi toimumiskohta sõitmine on operatiivse reageerimise tagamiseks vajalik ja põhjendatud,» sõnas Tuul ja lisas, et pärast seda juhtumit on autode kasutamise korda veel kord kõigile töötajatele selgitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles