Ieva Kupce on kahe lapse ema, kes on karjääri teinud ka Aserbaidžaanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ieva Kupce Viljandi Music Walki avakontserdil.
Ieva Kupce Viljandi Music Walki avakontserdil. Foto: Elmo Riig

Kui seni on meedial olnud informatsioon, et Ieva Kupcel on üks laps, siis tegelikult on tegemist kahe lapse emaga, kes on hästi tuntud ka Aserbaidžaanis.

Läti ajakirjanduse kinnitusel oli Kupce (38) pikka aega Euroopa Liidu eriesindaja Lõuna-Kaukaasia riikides Peter Semneby abiline ning viibis Bakuus Euroopa Liidu Aserbaidžaani esinduse poliitilise kaastöötajana.

Naisel on ka ligi 2-aastane tütar, kuid lapse aserbaidžaanlasest isa, kellega Kupce tutvus Bakuus töötades, on haiguse tõttu surnud. Kupcel on ka 13-aastane poeg, kelle isa on Läti saadik Kreekas Ivars Pundurs.

Oma Bakuus viibimise ajal kaitses Kupce aktiivselt tol perioodil vahistatud Aserbaidžaani aktivistide õigusi ja pidas president Ilham Alijevi administratsiooniga läbirääkimisi nende vabastamiseks. Ta mängis olulist rolli blogijate Emin Milli ja Adnan Hadjizade ning ajakirjanik Eynulla Fatullayevi vabastamisel.

President Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Kupce kihlusid novembri keskpaigas ja Postimehe andmetel võib paar Ilvese ametiajal ka abielluda.

Läti meedia teatab, et Kupce ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves tunnevad üksteist juba mitu aastat.

Kupce töötab Läti kaitseministeeriumi küberjulgeoleku koordineerimise sektori juhatajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles