Ieva Kupce nimel on mitu kinnisvaraobjekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ieva Kupce.
Ieva Kupce. Foto: twitter

Kuna Ieva Kupce on Läti kaitseministeeriumi küberjulgeolekupoliitika juht ja nõunik, siis peab ta ametnikuna oma vara deklareerima ja see informatsioon on ka avalik.

Viimasest aruandest selgub, et Kupcel on kaks autot - 2006. aasta BMW X5 ning 1990. aasta Volkswagen Golf.

Tema nimel on korterid Läti linnas Limbažis ning Gruusias. Samuti on tema nimel maatükid Lätis Salatsis ja Riias.

Deklaratsiooni järgi on naisel 10 000 eurot sularaha ja 5000 dollarit pangas Bank of America. Tal on pangalaen summas 81 954 eurot.

Ieva Kupce töökaaslased kirjeldasid Läti väljaandele tvnet.lv Kupcet kui väga viisakat ja sõbralikku inimest.

Läti ajakirjanduse kinnitusel oli Kupce pikka aega Euroopa Liidu eriesindaja Lõuna-Kaukaasia riikides Peter Semneby abiline ning viibis Bakuus Euroopa Liidu Aserbaidžaani esinduse poliitilise kaastöötajana.

Läti meedia teatab, et Kupce ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves tunnevad üksteist juba mitu aastat. Nad kihlusid novembri keskel.

Ieva Kupce (38)

  • Läti kaitseministeeriumi küberjulgeolekupoliitika juht ja kaitseministeeriumi nõunik.
  • Austas diplomaatilist karjääri 1997. aastal Läti välisministeeriumis, keskendudes julgeolekule, demokraatiale ja inimõigustele. Tegeles ka NATO laienemisega.
  • Pärast Läti saamist NATO liikmeks 2004. aastal jagas oma kogemusi Ukrainas, Valgevenes ja Gruusias.
  • Ta on osalenud 2006. aasta NATO tippkohtumise korraldamisel Riias, töötanud Läti NATO esinduses ning Euroopa Liidu eriesindaja nõunikuna Bakuus.
  • 2012. aastal lõpetas varem Riia Ülikoolis õppinud Kupce täienduskursused Washingtonis Johns Hopkinsi ülikoolis ning sellest saati tegeleb Läti küberkaitsega.
  • Pälvinud mitu Läti riiklikku autasu.
  • Kahe lapse ema, pole abielus olnud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles