Tartus rööviti kullapoodi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vanas Kaubamajas asuv kullapood mõned minutid pärast röövi.
Tartu Vanas Kaubamajas asuv kullapood mõned minutid pärast röövi. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Teisipäeva õhtul astus Tartu kesklinnas Vanas Kaubamajas asuva kullapoe leti ette mees, kes virutas klaasvitriini õllepudeliga puruks, haaras kaasa väärismetallist esemeid ning põgenes.


Pealtnägijate kinnitusel valitses poes hetk hiljem suur segadus ja šokk. Jewellery Shop müügiboksi ees põrandal lebas tuhandeid klaasikilde.

Kurjategija oli haaranud kiiresti kaks alust, mis olid kaetud kallite kuldkettidega ning pistis jooksu. Kullapoe naabruses asuva kellaparanduse meesmüüja kulm oli lõhki. Tema püüdis takistada kurjategijat lahkumast, kuid sai pätilt kõva obaduse.

Lõuna prefektuuri valvepressiesindaja kinnitusel saabus väljakutse nii turvafirmalt kui ka poe müüjalt kell 18.14. Patrull kihutas kohale ning asus kahtlustatavat otsima. Mees õnnestus peagi tabada.

Mehe pidasid kinni G4S turvamehed, kellele tõttas appi abivalmis linnakodanik. Põgenik viskas ehted asfaldile, kuid see teda ei päästnud. Turvafirma tänab abivalmit meest, kellega koostöös väänati kurikael Turu tänaval külili ning anti üle mundrimeestele.

Politsei paigutas mehe arestimajja ning alustas tema teo suhtes krimnaalmenetlust varguskatse paragrahvi alusel. Kui varas oleks pääsenud põgenema, saanuks kauplus ligikaudu pool miljonit krooni kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles