Värske karikavõitja Kehra võõrustab meistriliigas Audentest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra võistkond.
Kehra võistkond. Foto: Marko Saarm

Käsipalli Eesti meeste Meistriliigas kohtuvad käesolevas mänguvoorus Põlva Serviti – SK Tapa, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Audentes SK ning Viljandi HC – Aruküla SK. Mänguvaba on HC Viimsi/Tööriistamarket.

Kehra alistas eelmises voorus võõrsil Tapa meeskonna 36:31, Audentes jäi aga kodus 28:42 alla Viljandile. Möödunud laupäeval Eesti karikavõitjaks kroonitud kehralasi ootab aga ees tihe graafik, sest nädalavahetusel mängitakse Balti liigat ning seejärel ootab ees matš Servitiga.

«Kindlasti annab meestel tunda pingelangus, kuid tahaks Audentese vastu tegutseda pingevabalt ja jõudusäästvalt,» ei varjanud Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Indrek Lillsoo. «Hea, et saame vahepeal lihtsama vastase. Loodame anda noortele mänguaega ning eeskätt on meie jaoks tähtsal kohal võit, mitte suure skoori jahtimine,» lisas Kehra loots.

Audentese juhendaja Martin Noodla loodab sellele, et kehralased pole võidupidustustest taastunud. «See võib meie elu lihtsamaks teha, kuid favoriidiks on Kehra ja nii saame minna mängule pingevabalt,» sõnas Noodla. «Paraku oleme võimsust kaotanud ning seetõttu keskendume hetkel üldfüüsilisele ettevalmistusele. Lisaks sellele ei saa me kokku täisrivistust, kuna kõik vooru mängud toimuvad ühel päeval. Kehra puhul on aga hetkel tegemist Eestis kõige paremini komplekteeritud meeskonnaga,» kiitis Noodla vastast.

Liiga liidril Servitil tuli möödunud nädalavahetusel mõru pill alla neelata, kui karikafinaalis jäädi 33:35 alla Kehrale. «Need mängijad, kes pole sellest üle saanud, jäävad pingile ning väljakule pääsevad motiveeritud mehed,» lubas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Pärast Tapat ootab meid Balti liiga ja siis järgmisel nädalal Eesti meistrivõistlustel Kehra, seega ei saa me ennast lõdvaks lasta. Kohtumises Tapaga loodaks siiski mänguaega meeste vahel võrdselt jagada,» lisas Musting.

Tapa juhendaja Elmu Koppelmanni meelest pole vahet, kellele Serviti mänguaega annab. «Neil tuleb pingilt uus ja näljasem mees, kes võib põhikoosseisu tegijatest ohtlikum olla,» tõdes Koppelmann. «Servitil ehk ongi pingelangus, kuid nende tase on teada. Ootan oma hoolealustelt korralikku mängu ning loodetavasti suudame neile lahingu anda. Kindlasti ei tohi me põlvalastega kaasa joosta, vaid peame oma skeemist kinni hoidma. Viimati Kehra vastu meil see õnnestus ja vahe tablool jäi normaalseks,» vaagis Koppelmann seekordseid võimalusi.

Vooru kolmandas mängus kohtuvad Viljandi ja Aruküla. Võidusoonele naasnud viljandlasi ei pruugi ees oodata nii lihtne kohtumine kui avavoorus, sest Aruküla võttis nädal aega tagasi võidu Viimsi/Tööriistamarketilt, kes oli enne seda saanud jagu mulkidest. «Aruküla tuleb meile hea emotsiooni pealt ja meie tahaksime nende tiibu kärpida,» lausus Viljandi peatreener Marko Koks. «Nad viskasid Viimsile 35 väravat ja seega peame kaitse pidama saama ning oma rünnakuid varasemast paremini realiseerima. Aruküla trumbiks on kogemused ning meil tuleb võidu nimel maksimaalselt pingutada,» selgitas Koks.

Aruküla juhendaja Toivo Järv ei tähtsusta võitu Viimsi/Tööriistamarketi vastu üle. «Üks mäng ei tee meist veel maailmameistreid,» illustreeris Järv. «Kui Serviti ja Kehra on praegu teistest üle, siis ülejäänud meeskondadega, kaasa arvatud Viljandiga, võib võrdselt mängida küll. Usun, et seekord ei tule suureskooriline kohtumine. Meil on kogemusi, neil kiirust ja tähtis on see, kes mängu alguses paremini minema saab. Tähtis on ka oma kaitse pidama saada.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 18 (10-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 18 (10), Viljandi HC 12 (10), HC Viimsi/Tööriistamarket 10 (11), Aruküla SK 9 (11), Audentes SK 3 (10), SK Tapa 2 (10) punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles