Muudad mõtlemist, muutub elu

, 30+ peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Kotchubei sõnul suunavad mõtted meid eluteel ning on kerge arvata, mis juhtub, kui esiplaanile pääsevad mõtted on täis sisemisi vastuolusid, ebakindlust, stressi, rutiini, halba tuju, viha ja solvumist.
Alexander Kotchubei sõnul suunavad mõtted meid eluteel ning on kerge arvata, mis juhtub, kui esiplaanile pääsevad mõtted on täis sisemisi vastuolusid, ebakindlust, stressi, rutiini, halba tuju, viha ja solvumist. Foto: Peeter Langovits

«Ma pean minema homme tööle!», «Uuel aastal hakkan tervislikult toituma!», «Hakkan homsest oma sõpradega rohkem suhtlema». Et lubatu teoks saaks, et saa end muuta hambad ristis. Psühhoterapeut Alexander Kotchubei selgitab, et kui muudatus teha oma mõtetes, muutub ka käitumine.

Minu kunagise kooli kõrval on emakeele ausammas mõttega «Sõna seob». Teie uut raamatut lugedes mõtlesin, et siduda saavad ka vigased välja öeldud mõtted, mis võivad osutuda pelgupaigaks, kui ei julgeta muutuda. «Alati on ju nii» ja «Ma ei saa kunagi» ... Kas just sellest «Mõtlemise tarkus» kõneleb?

«Mõtlemist ei saa me kuidagi takistada, sest igal elatud hetkel tekitame suurel hulgal kõiksuguseid mõtteid. Need mõtted ühinevad skeemidesse nagu ojake, mis suundub omakorda jõkke. Nii kujunebki meie isiksus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles