Kapo pihtide vahele sattusid ministeeriumi kantsler ja maanteeameti juht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske kabineti otsis kaitsepolitsei eile läbi. Õhtul saatis ministeerium pressiteate, milles kinnitati, et riigihanked peavad olema läbipaistvad, ja lubati õiguskaitseasutustega koostööd teha.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske kabineti otsis kaitsepolitsei eile läbi. Õhtul saatis ministeerium pressiteate, milles kinnitati, et riigihanked peavad olema läbipaistvad, ja lubati õiguskaitseasutustega koostööd teha. Foto: Priit Simson

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur uurivad seoses riigi tee-ehitushangetega majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantslerit Marika Prisket ja maanteeameti juhti Tamur Tsäkkot.


Eile otsiti läbi nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kabinetid kui ka tee-ehitusfirmade Nordecon Infra ja Lemminkäinen Eesti kontorid.

Postimehe allikate kinnitusel on uurimine seotud nii juba valminud Kukruse-Jõhvi teelõigu ehituse kui ka Kose-Aruvalla teelõigu ehituse plaanide ümber käiva riigihankevaidlusega. Uurimise keskmes on aga Postimehe andmetel eelkõige maan­teeameti juhi Tamur Tsäkko ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske tegevus.

Riigiprokuratuur teatas eile õhtul napisõnaliselt, et kapo ja riigiprokuratuur menetlevad kriminaalasja, mille käigus «kontrollitakse võimalikke kahtlusi teedeehituse riigihangete läbiviimisel». Lisakommentaare prokuratuur ei andnud.

Eile õhtul ei vastanud telefonikõnedele ei Priske, Tsäkko ega majandusminister Juhan Parts.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles