Iisraeli linn meelitab turiste Harry Potteri hauaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Potteri haud Iisraelis Ramles Briti sõjaväekalmistul
Harry Potteri haud Iisraelis Ramles Briti sõjaväekalmistul Foto: SCANPIX

Kesk-Iisraelis Ramles asuval surnuaial on Harry Potteri haud, mis ei ole siiski seotud Briti kirjaniku J.K. Rowlingi kuulsa samanimelise tegelasega.

Tegemist on 1939. aastal tapetud Briti sõduri Harry Potteriga, kes on maetud Ramlesse, kirjutab The Telegraph.

Puuduvad andmed, kui paljud turistid sellest Briti sõjaväesurnuaial olevast hauast huvitatud on. Kohalike giidide ja linnavalitsuse sõnul seda hauda siiski juba teatakse ja minnakse vaatama.

«Sellel haual ei ole võlurpoiss Harry Potteriga mitte mingisugust seost, kuid nimi müüb, tehes selle matmispaiga populaarseks,» sõnas kohalik turismigiid Ron Peled.

Reamees Harry Potter oli pärit Birminghamist ja ta astus armeesse 1938. aastal. Dokumentides seisab, et ta saabus Palestiinasse 1938. aasta lõpul. Ta hukkus kohalike araablastega peetud lahingus, kui ta oli vaid 18-aastane.

Ramle võimude sõnul hakati Potteri haua vastu suuremat huvi tundma viis aastat tagasi. Informatsioon selle haua kohta pandi siis üles ka linna vaatamisväärsuste leheküljele.

Ramle on nii kohalike kui ka välismaalaste seas populaarne turismisihtkoht, kuna seal on palju iidsetest aegadest pärit vaatamisväärsusi. Samuti on see linn strateegiliselt soodas kohas.

Ramle rajati 705 – 715 pKr. See on juutide linn, kuid seal on ka suur araablaste kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles