Galerii: kaitsekolledži vahvad naised tõid Emajõe kooli rohkelt jõulurõõmu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Emajõe kool oli täna siginat-saginat täis: peeti laata ning külas olid Balti kaitsekolledži inimesed, kes andsid üle heategevuslikus korras ostetud muusikainstrumendid.

Balti kaitsekolledži tudengite ja õppejõudude naiste loodud ühendus Baltgirls on selliste asjadega tegelenud ka varem: kaks aastat tagasi kingiti Tartu Maarja koolile lüüra, eelmisel aastal annetati aga Eesti vähihaigete laste vanemate liidule kaks veloergomeetrit, et toetada vähihaigete laste taastusravi.

Baltgirlsi kutsus ellu Balti kaitsekolledži ülema kindralmajor Vitalijus Vaikšnorase abikaasa Irena Vaikšnoriene, kellel olid varasemast väga head kogemused seoses NATO heategevuslaatadega.

«Kui kolm aastat tagasi siia tulime, siis selliseid projekte ei olnud, ning hakkasin mõtlema, mida võiks Tartus teha,» rääkis Vaikšnoriene. Nii tekkiski idee korraldada kaitsekolledži inimestele heategevuslik rahvuste õhtu, kus kõik osalejad saavad pakkuda näiteks oma rahvussuupisteid. Need ei maksa midagi, kuid kõik soovijad saavad teha hiljem annetuse. Tänavu koguti sel kombel täpselt 1001 eurot, annetajaid oli kokku 17 riigist.

«Soovime aidata lapsi, just puuetega lapsi,» sedastas Irena Vaikšnoriene Baltgirlsi põhimõtte. Ta lisas, et koolidelt küsitakse alati ka enne üle, mida neil täpsemalt vaja läheks.

Emajõe kooli direktor Arvo Pattak tundis kingituse üle mõistagi väga suurt heameelt. «Teades teatud laste muusikalist võimekust – näiteks nii mõnigi meie vaegnägijast laps käib ka tavamuusikakoolis – läks see väga õigesse kohta,» oli direktor liigutatud.

Pattaku sõnul on nende koolis spetsiifikast lähtudes eriti olulised löökpillid, aga samuti mitmesugused puhkpillid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles