A. Le Coq tegi Liibanonis teenivatele kaitseväelastele jõuluüllatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jookide vastuvõtmine Tallinnas
Jookide vastuvõtmine Tallinnas Foto: Ardi Hallismaa

Täpselt advendiaja alguseks jõudis Liibanoni Beiruti lennujaama kaks alusetäit Arctic Sporti spordijooke, mille saatis seal teenivatele kaitseväelastele A. Le Coq. Saadetisega soovib joogitootja toetada välismissioonidel teenivaid Eesti kaitseväelasi ja viia neile jõulupühadeks pisut kodutunnet.

Kaitseväelastele on oluline teada, et ühiskond ja sealhulgas Eesti ettevõtjad neid toetavad, ja viise, kuidas oma toetust avaldada, on erinevaid, ütles hetkel Liibanonis viibiva kaitseväe kontingendi ülem major Kalle Kõlli. A. Le Coq on ka varem välismissioonidel osalevaid kaitseväelasi toetanud. Nii 2010. ja 2013. aastal Afganistanis kui ka 2014. aastal Kesk-Aafrikas teenivaid sõdureid rõõmustati võidupühade eel naturaalse kaljaga. 

Major Kõlli lisas, et kõrgema sõjakooli magistrandid on käinud õpingute raames tutvumas ka A. Le Coqiga kui hea näitega edukalt toimivast tsiviilettevõttest ning eraldi tunnustamist väärib, et kevadise kaitseväe suurõppuse Siili ajal säilitas A. Le Coq oma töötajatest reservväelastele õppusel viibimise ajaks nende tavapärase töötasu.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul tuli ettevõtte jaoks otsus kaitseväelastele n-ö jõulupakk teele panna väga lihtsalt. Eesti kaitseväega seob A. Le Coqi ka varasem koostöö ning usun, et sellised initsiatiivid on olulised, rääkis Noop. Meil on hea meel, kui saame võõrsil teenivatele kaitseväelastele pisut kodusemat tunnet tekitada ja seega nende tööle enda toetust ja tunnustust avaldada. Meie toodetele on tunnustuseks fakt, et Liibanonis teenivad mehed ja naised eelistasid just A. Le Coqi spordijooke, lisas Noop.

Saadetis 1680 pudeliga pandi A. Le Coqi laost teele juba 5. novembril ning see jõudis Liibanoni Beiruti lennuväljale novembri lõpus.

Eesti kaitseväelased osalevad välisoperatsioonidel juba viimased 20 aastat. ÜRO rahuvalvemissioonil Liibanonis teenivad Eesti jalaväerühm ja staabiohvitserid alates 2015. aasta maist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles