Gruusia süüdistab Venemaad oma õhuruumi rikkumistes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kopter MI-8.
Vene kopter MI-8. Foto: SCANPIX

Gruusia välisministeerium süüdistas neljapäeval Venemaad riigi õhuruumi rikkumistes, nimetades toimunut provokatsiooniaktideks.

Ministeeriumi teatel leidis esimene vahejuhtum aset kolmapäeval kella 18.48 paiku, kui okupeeritud Tshinvali piirkonnast saabunud Vene droon lendas Gori rajoonis Koshki ja Gugutiantkari külade ümbruses, kus asuvad Gruusia sisevägede positsioonid.

Neljapäeval kella 12.48 paiku aga rikkus Gruusia õhuruumi Vene kopter Mi-8, mis tegi tiiru Mereti külas asuva politseihoone kohal.

«See provokatiivne samm, mis korraldati suveräänse riigi vastu, on järjekordne tõestus, et Vene Föderatsioon ei hooli rahvusvahelise õiguse normidest ega põhimõtetest,» ütles välisministeerium avalduses.

Gruusia välisministeerium kutsus seoses vahejuhtumitega Moskvat pidama kinni 2008. aasta 12. augusti relvarahukokkuleppe tingimustest.

Varem neljapäeval teatas Gruusia kaitseministeerium, et Vene kopter ületas okupatsioonijoone ning mõni minut hiljem pöördus tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles